HDP'den Altınörs açıklaması

HDP'den Altınörs açıklaması

HDP, Eş Genel Başkan Yardımcıları Alp Altınörs'ün gözaltına alınmasını kınayarak, derhal serbest bırakılmasını istedi.

HDP Hukuktan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs'ün dün Ankara'daki evinde gözaltına alınmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Yapılan gözaltının "hukuksuz ve mesnetsiz" olduğunun altı çizilen açıklamada, Altınörs'ün serbest bırakılması istendi.

Açıklamada, "Alp Altınörs'ün evine yapılan baskın sırasında gözaltı olayına dair görüntü alınması engellenmiş; cep telefonu ile görüntü alanlar darp edilerek, aldıkları görüntüler sildirilmiştir. TEM Şube ekiplerinin görüntü alanlara yönelik, 'senin özgürlüğün benim özgürlüğümün başladığı yerde biter' sözleri de evde keyfi arama yapıldığının işaretleridir. Ayrıca sadece Alp Altınörs hakkında gözaltı kararı olmasına rağmen eşinin bilgisayarı, telefonu ve evdeki tüm kişisel eşyaları da aranmıştır. Gözaltı kararı ile ilgisi bulunmayan yasal ve süreli yayınlar, parti çalışmalarında kullanılan Sur ve Cizre raporları gibi dokümanlar da polislerce aramaya konu edilmiştir" şeklinde bilgiler paylaşıldı. 

Bu gözaltının aynı zamanda demokratik siyaset alanına ve HDP'nin bu alandaki faaliyetlerine yönelik bir saldırı olduğu kaydedilen açıklamada, "Bu gözaltı karşısında bir yandan tüm hukuki adımları atacağımızı, diğer yandan ise demokratik siyasete yönelik bu tür saldırıları hiç bir biçimde kabullenmeyeceğimizi bir kez daha ifade ediyoruz" denildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.