HDP'den 3 günlük eğitim programı

HDP'den 3 günlük eğitim programı

HDP Diyarbakır İl Örgütü'nün 3 gün sürecek 1'inci parti içi eğitim çalışmasının startı verildi.

HDP Diyarbakır İl Örgütü, Sümerpark Resepsiyon Salonu'nda 3 gün sürecek 1'inci dönemsel parti içi eğitim çalışmasının startını verdi. Eğitim programına HDP Diyarbakır milletvekilleri, bölgeden gelen HDP yöneticileri, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı ve çok sayıda partili katıldı. Açılış konuşmasını yapan HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, Fransa'daki katliamı kınadı. 3 gün sürecek eğitim programının Kürtçe ve Türkçe yapılacağını belirten Demirel, eğitimin çok önemli olduğunu ve eksikliklerin eğitimle gidereceklerinin ifade etti. 

Demirel: Eğitim ekmek kadar önemlidir

HDP'nin bir eğitim hareketi olduğunu, eğitimin geçmişteki deneyimlerin tazelenmesiyle anlam kazandığını söyleyen Demirel, klasik eğitimden uzak bir anlayış ve çoğulculuğu esas alan bir eğitimi esas aldıklarını ifade etti. Yerelden gelen taleplerini esas alan bir eğitim anlayışını esas aldıklarını dile getiren Demirel, çoğulcu ve farklılıkları esas alacaklarını kaydetti. Çağlar, "3 günlük eğitim çalışmalarımızda daha çok kadını ve toplumsal cinsiyeti esas alan bir eğitim anlayışını gerçekleştireceğiz. Değişim ve dönüşümün esas alacağız. Eğitim su ve ekmek kadar önemlidir. Bizler de bu bilinçle eğitime yaklaşacağız" dedi. 

Demirtaş: Eğitime ihtiyacımız var

Yapılan konuşmaların ardından HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın eğitim programı için hazırlanan sinevizyon gösterimi yapıldı. HDP'ye gönül verenlerin bir yandan örgütlenme bir yandan kadın çalışmalarını yürüttüğünü dile getiren Demirtaş, bu eğitim çalışmalarıyla HDP'nin ne olduğunu, vizyonunun ne olduğu, nasıl içselleştirebileceğinin anlatılacağını dile getirdi. Demirtaş, "Bu tür eğitimlere kesinlikle ihtiyacımız var. Halk eğitimi de çok önemli. Herkese eğitimle bilinci taşımak zorundayız. Eğitimin olmadığı yerde başarı sağlamak zordur" diye konuştu. 

Yüksekdağ: Karanlık içinde yanan ışık HDP'dir

HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ise mesajında "Son bir yıldır zorlu ve karanlık günler geçirdik. Karanlık günler içerisinde yanan ışık HDP'dir. Zor günlerde ışığı yüklemek adına bir araya geldik. Öğrenirken öğretmek herkesin görevidir" dedi.

Sinevizyonun ardından eğitim basına kapalı devam etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.