HDP yol haritasını belirliyor

HDP yol haritasını belirliyor

HDP Meclis Grubu, yasama yılı açılışı öncesinde birçok gündemi değerlendirmek amacıyla toplanıyor. Meclis açılışında yaşananlara karşı nasıl bir tutum takınacağını da netleştirecek olan parti, yeni yasama yılına ilişkin yol haritasını netleştirecek.

TBMM'nin 26. dönem ikinci yasama yılı, Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan resmi açılış ile başlayacak. HDP'de yeni döneme hazırlanma tartışmaları şimdiden başlarken, HDP yapacağı toplantılar ile yeni yasama yılına ilişkin tutumunu belirleyecek.

Meclis açılışı öncesi Cuma günü HDP Eş Başkanları başkanlığında tüm milletvekillerinin katılımıyla gerçekleştirilecek kapsamlı toplantı ile HDP yeni döneme ilişkin yol haritasını netleştirilecek.

Esas olarak yeni yasama döneminde nasıl bir politikanın izleneceği ve çalışma yöntemlerine dair tartışmaların yürütüleceği toplantıda, dokunulmazlıklar konusunda devam eden süreç de ele alınacak. Önümüzdeki günlerde milletvekillerine yönelik olası gözaltı ya da tutuklama girişimlerine ilişkin sergileyeceği tutumu bir kez daha gözden geçirecek olan HDP, ifade vermeme, siyasi tutum belirleme yaklaşımını da sürdürüyor. 

Toplantının bir diğer önemli başlığı da Cumartesi günkü Meclis Genel Kurulu açılışına katılıp, konuşacak olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yönelik HDP'nin nasıl bir tutum sergileyeceği oluşturacak. Erdoğan'ın son bir yılı aşkın süredir HDP'ye karşı takındığı tavır nedeni ile Cumartesi günü Meclis'te protesto ile karşılaşması bekleniyor. Bu konu toplantıda tartışılıp, netleştirilecek. 

Toplantı da ayrıca grup yönetiminin de değerlendirileceği öğrenildi. Grup yönetiminde değişiklik yapıp yapmayacağını netleştirecek olan HDP Kadın Grubunun da kendi gündemleri çerçevesinde bir tartışma yürütmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.