'HDP, yeni partide yeni eşbaşkanlarıyla yerel seçimlere hazırlanacak'

'HDP, yeni partide yeni eşbaşkanlarıyla yerel seçimlere hazırlanacak'

Vatandaşlarla halk toplantılarını düzenlemeye devam eden HDP’nin yeni partiye taşınarak Mart 2024’te düzenlenecek seçimlere yeni eşbaşkanlarını seçmiş bir sekilde gireceği belirtildi.

14 Mayıs seçimlerinde 100 milletvekili hedefleyen ancak 59 sandalyede kalan HDP ile Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin (Yeşil Sol) başarısız olarak kabul edilen sonuçların ardından başlatılan yeni döneme hazırlık çalışmalarını tamamlama aşamasına geldiği bildirildi.

Birgün’den Hüseyin Şimşek’in aktardığına göre ilk olarak bileşen partileri ile bir araya gelen HDP yönetimi, kapatma davasını da gerekçe göstererek partinin Yeşil Sol Parti'ye taşınması konusunda hem fikir oldu.

Bu kapsamda Parti Tüzüğü de değiştirilecek. Tabanla buluşmaları sürdüren parti yönetimi, milletvekilliğinde üç dönem, eş genel başkanlıkta iki dönem sınırının koşulsuz uygulanması konusunda da görüş birliğine vardı.

Kongre için de kararını veren HDP yönetimi, tüm sürecin Eylül ayının başına kadar tamamlanması ve büyük kurultayın bu tarihte yapılmasını kararlaştırdı.

Öte yandan halk buluşmalarında HDP'ye, "müzakereden vazgeçmeyin" önerilerinin yapıldığı da öğrenildi.

Buna göre, yerel seçimlerde aday belirleme çalışmalarına destek veren partililer, adaylar belirlense bile diğer siyasi partilerle müzakerelerin yapılmasına kapıların kapatılmasını istemiyor. Gerekirse tüm taraflarla görüşülmesini isteyen parti tabanı, bunun ardından kararın kesinleşmesini istiyor.

Yeni partiyle seçimlere hazırlanacak

Bazı büyükşehirlerde, ilçe belediyelerine karşılık "fedakarlıklar" yapılabileceği de öğrenildi. İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Mersin gibi HDP'nin güçlü olduğu şehirler için müzakerenin yolları aranacak. HDP, anlaşma sağlanabilirse bu kentlerin bazılarında büyükşehirlerde aday göstermemeyi ya da sembolik adaylar göstermeyi tartışıyor. 

Ayrıca Eylül ayında kurullarını yenileyecek HDP, yeni partide yeni eş genel başkanlarla yerel seçimlere hazırlanacak.

Bu kapsamda uzun süredir milletvekilleri Meral Danış Beştaş, Tülay Hatimoğulları, Ayşe Acar Başaran ve Cengiz Çiçek gibi isimler konuşulmaya devam ediyor.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.