HDP ve DBP'li kadınlar adliyeye sevk edildi

HDP ve DBP'li kadınlar adliyeye sevk edildi

Hakkari, Yüksekova ve Şemdinli’de gözaltına alınan ve aralarında Yüksekova Belediye Eş Başkanvekili Adile Kozay ile HDP Hakkari il eş başkanı Evin Konur’un da bulunduğu 9 kadın adliyeye sevk edildi.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Hakkari Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin 4 gün önce Hakkari kent merkezi ve Yüksekova ile Şemdinli ilçelerinde değişik adreslere yaptığı eş zamanlı operasyonda gözaltına aldığı HDP’li ve DBP’li kadınlar Hakkari Adliyesine sevk edildi.

4 gündür gözaltında tutulan; Yüksekova Belediye Eş başkanvekili Adile Kozay, DBP PM üyesi Çimen Alatürk, HDP Hakkari İl Eş Başkanı Evin Konur, Yüksekova Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Öztunç, HDP Merkez İlçe Eşbaşkanı Emine Armut, Hakkari Belediye Meclis Üyesi Zeynep Kaya, HDP il yöneticileri Ayşe Duran ve Fatma Acar ile Şemdinli Belediye Eş Başkanı Seferi Yılmaz'ın eşi KJA üyesi Pınar Yılmaz’ın bulunduğu 9 kadın yoğun güvenlik önlemleri arasında adliyeye çıkartıldı.

Gözaltındaki kadınların yakınları ie HDP ve DBP il yöneticilerinin adliye önündeki bekleyişleri devam ederken, adliye önünde yoğun güvenlik önlemi alındığı görüldü.

a4-025.jpg

a3-034.jpg

a5-017.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.