HDP ve DBP heyeti, yaralılar için Cizre’ye gidiyor

HDP ve DBP heyeti, yaralılar için Cizre’ye gidiyor

Cizre’de mahsur kalan yaralıların kurtarılması için HDP ve DBP’lilerden oluşan bir heyet kuruldu. Mardin’de basın açıklaması yapan heyet, yaralıların binalardan çıkabilmesi için güven sorununun aşılması gerektiğini söyledi ve Cizre’ye gideceklerini açıkla

Demokratik Bölgeler Partisi ile Halkların Demokratik Partisi’nden oluşan bir heyet, Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde mahsur kalan ve 9 gündür haber alınamayan yaralıları, bulundukları binalardan çıkarabilmek için kente gidecek.

Konuyla ilgili bir basın açıklaması düzenleyen heyette yer alan DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, “Biz bu heyetimizle birlikte Cizre’ye gitmek ve yaşam koridorunun açılmasını istiyoruz. Oradaki drama, krize son vermek istiyoruz,” dedi.

Kamuran Yüksek’in heyetin yürüteceği faaliyete ilişkin açıklaması şu şekilde:

“Yaralıları hastaneye taşımak istiyoruz”

“Cizre’de günlerdir onlarca yaralı insan var, onların hastaneye sevk edilmesi için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Hükümet başta orada yaralı olmadığını, ambulansların ulaşamadığını söyledi.

“Bir kent abluka altında. Kente giriş çıkışlar yasak. Cizre’ye gitmek istiyoruz. Cizre’de birkaç evde mahsur kalan yaralı insanlarımızı hastanelere taşımak istiyoruz. Sivil heyetimizi oluşturmamızın ve gitmek istememizin nedeni budur.

“Hükümet o binalara 10 kez ambulans gönderildiğini, ama çatışma çıktığını ifade ederek bunu gerçekleştiremediğini kamuoyuyla paylaştı. Biz aynı çerçevede bilgiler almadık. Biz gidip orada çalışma yürütmek istiyoruz. Eğer bir engel varsa bunu ortadan kaldırmak istiyoruz. İddia ettikleri gibi ‘Ambulans gönderiyoruz, ama çıkmak istemiyorlar’ şeklindeki durumu da netleştirmek, eğer çıkmıyorlarsa gidip ikna etmek istiyoruz. Keza öyle olmadığı yönünde bilgiler var, bunları paylaştık.

“Tedavi görmek için dışarı çıkan genci vurdular”

“Dün de burada tedavi görmek isteyen, çıkmak isteyen bir gencin kapıda vurulduğunu paylaştık. İnsanlar, ‘Can güvenliğimiz olmadığı için biz ambulanslara gidemiyoruz’ diyorlar. Koridor açılırsa insanlarla temas kurmak, ikna etmek istiyoruz. Eğer sizler gelirseniz, bir heyet gelirse, biz bu heyet nezaretinde dışarı çıkar ve ambulanslara gideriz. Onun dışında çıkamayız çünkü infaz ediliyoruz,’ diyorlar.

“Dün bu amaçla bir çocuk kapının önüne çıktı ve vuruldu. Bu yüzden güvenmiyorlar. Biz bu heyetimizle birlikte Cizre’ye gitmek ve yaşam koridorunun açılmasını istiyruz. Oradaki drama, krize son vermek istiyoruz.”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.