HDP Üsküdar İlçe Eşbaşkanı gözaltına alındı

HDP Üsküdar İlçe Eşbaşkanı gözaltına alındı

HDP Üsküdar İlçe Örgütü Eşbaşkanı Ayfer Fatma Çelik gerekçe gösterilmeden parkta polisler tarafından gözaltına alınırken, dün Fatih'te gözaltına alınanlar da serbest bırakıldı.

HDP Üsküdar İlçe Örgütü Eşbaşkanı Ayfer Fatma Çelik siyasi polisler tarafından sokak ortasında gözaltına alındı. Çelik, hiçbir gerekçe gösterilmeden Doğancılar Parkı'nda gözaltına alındı. 

Öte yandan, HDP ve DBP tarafından yapılan çağrı sonucu İstanbul'un Fatih ilçesinde dün gece gerçekleştirilen gürültü eylemi sırasında gözaltına alınan ve aralarında HDP Fatih ilçe yöneticileri ve çocuklarında bulunduğu 14 kişi, serbest bırakıldı.

Kadırga Polis Karakolu'nda sorguları yapılan 8 yetişkin serbest bırakılırken, 6 çocuk ise savcılığa sevk edildi. Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'ne gönderilen sevk edilen 6 çocuk ise savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.