HDP: Umut içeren bir 'hayır' kampanyası yürüteceğiz

HDP: Umut içeren bir 'hayır' kampanyası yürüteceğiz

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, “Sadece ret üzerine kurulu bir hayır değil umut içeren bir hayır kampanyası yürüteceğiz" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu ve Meclis Grubu, dün sabaha karşı mecliste kabul edilen Anayasa değişikliğini ve referandum sürecini ele aldı. Eşbaşkanları, milletvekilleri, parti üye ve yöneticileri tutuklu bulunan HDP, referandum öncesinde kitlesini dinamize etmenin ve yeniden harekete geçirmenin arayışlarını yoğunlaştırdı. 

Dün yapılan toplantı öncesinde HDP bileşenleri, İnsan Hakları Kurumları ile toplantılar yapılarak konuya ilişkin görüş alış verişinde bulunuldu. 

MYK ve Meclis Grubu toplantısında da, hem hem komisyon hem de genel kurul süreci kapsamlı olarak değerlendirildi. HDP kaynaklarından alınan bilgilere göre, toplantıda MYK üyeleri ve milletvekilleri referandum sürecine ilişkin görüş ve önerilerini sundu. Ayrıca toplantıda yürütülecek olan kampanyaya, kampanyada üretilecek olan argümanlara ilişkin tartışmalar yürütüldü. 

ÖNERİLER PLANLAMAYA DÖNÜŞECEK

Yapılan öneri ve öne çıkan değerlendirmeler bugün yapılacak olan Parti Meclisi toplantısında da ele alınacak. Ardından paylaşılan görüş ve öneriler bir bir kez daha MYK toplantısında ele alınarak kararlaştırılacak. 

HALKA UMUT TAŞIYACAĞIZ

Konuya ilişkin bilgi veren HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, özellikle kampanyada kullanılacak ortak dil üzerinde durduklarını ve farklı bölgelerin özgünlükleri dikkate alınarak bir kampanya yürütülmesi eğiliminin ağırlık kazandığını söyledi. Çalışmalarında daha çok ev ziyaretlerini ve yüz yüze görüşmeleri esas alacaklarını bu yöntemin benimsendiğini vurgulayan Bilgen, “Sadece ret üzerine kurulu bir hayır değil daha umut içeren bir hayır kampanyasının yürütülmesi ve hayır demenin neleri kazandıracağının kamuoyu ile paylaşan bir söylem geliştirilecek” şeklinde konuştu. 

MİLLİYETÇİ CEPHEYE KARŞI KÜRTLERİN TUTUMU

Bilgen, OHAL koşullarında hayır cephesinin çalıştırılmayacağına yönelik ciddi kaygılar olduğunu ve bu yönlü ciddi şikayetler geldiğini belirterek, “Engelleme, seçim hilesi, baskı yoluyla hayır oyunun mümkün olduğu kadar düşürülmeye çalışılacak” dedi. Özellikle Kürt bölgesinde hayır oyunun yüksek çıkmasının önemine dikkat çeken Bilgen, bunun “Milliyetçi Erdoğan ve Bahçeli ittifakına karşı bir cevap niteliği taşıyacağını” belirti. 

MUHALEFETİ MECLİSLE SINIRLAMAK İSTİYORLAR

Ayrıca AK Partinin referandum sürecinde meclisi açık tutma yönünde bir eğilim sergilediği bilgisini veren Bilgen, bununla “siyasi partilerin parlamentoya odaklanarak, sahadan ve toplumsal çalışmalardan geri durmasını sağlamak ve kampanyanın Cumhurbaşkanlığı eliyle ve devlet imkanlarıyla yürütülmesinin” hedeflendiğini vurguladı. 

GENİŞ CEPHE ÖRÜLÜYOR

Bilgen ayrıca, önümüzdeki günlerde, ekoloji ve emek Hareketi, inanç grupları, kadın ve gençlik kurumları ile buluşacaklarını dile getirerek, önümüzdeki hafta ortasından itibaren halk buluşmaları planlanacağını söyledi. Bilgen, çalışmaların bazı bölgelerde HDK daha farklı ittifaklar üzerinden yürütülmesinin imkanları aranacağını, yine DTK ve farklı Kürt çevreleri ve demokrasi güçleri ile kampanyanın planlamasına ilişkin görüşmeler yapılacağını paylaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.