HDP tavrını belirlemek için toplanacak

HDP tavrını belirlemek için toplanacak

HDP Merkez Yürütme Kurulu ve milletvekilleri, AKP’nin Meclis’e getirdiği dokunulmazlık tartışmalarına ilişkin tavrını belirlemek amacıyla bir araya gelecek.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), AKP’nin Meclis’e getirdiği Anayasa’nın 83’üncü maddesinin değiştirilmesine dönük teklife ilişkin nasıl bir hamle yapacağını tartışıyor. Geçen günlerde eş genel başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, başkanlığında toplanan Merkez Yürütme Kurulu toplantısının temel gündemine de bu konuda izlenilecek tavır oldu. Toplantıda nasıl bir tavır ve politika izleneceği noktasında kesin bir karar çıkmazken, bu yönlü tartışmalar da parti kurullarında sürdürülüyor. 

Bu kapsamda da MYK üyeleri ve milletvekillerinin katılımıyla yarın haftalık grup toplantısı öncesinde kapalı grup toplantısı gerçekleştirilecek. MYK toplantısında olduğu gibi kapalı grup toplantısının da ana gündemi “dokunulmazlıkların kaldırılması” olacak. Toplantıda masaya yatırılacak bu durum karşısında parti olarak takınılacak tavır netleştirilecek. 

HDP’nin masasında birçok seçenek var

AKP’nin Anayasa teklifini yasallaştırması durumunda düzenlemeden etkilenecek olan 45 HDP’li milletvekili bulunuyor. HDP’liler hakkında 333 dokunulmazlık dosyası bulunuyor. AKP’nin bu girişimin doğrudan HDP’yi hedeflemesinden dolayı HDP’nin bu konuda radikal bir karar alması bekleniyor. Parti kulislerinden alınan bilgilere göre; bu konuda bir seçenek üzerinde mutabık olunmadığı, tüm seçeneklerin masaya yatırıldığı ve tartışmaların sürdürüldüğü öğrenildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.