HDP Siirt İl Eş Başkanı Abdullah Çetin yeniden tutuklandı

HDP Siirt İl Eş Başkanı Abdullah Çetin yeniden tutuklandı

13 gün önce gözaltına alınıp mahkemece serbest bırakılan HDP Siirt İl Eş Başkanı Abdullah Çetin, yeniden gözaltına alındı. Çetin mahkemece tutuklandı.

HDP Siirt İl Eş Başkanı Abdullah Çetin 9 Temmuz’da evine yapılan baskınla gözaltına alınmıştı. 15 kişi ile birlikte 10 günlük gözaltı sürecinin ardından savcılığa sevk edilen Çetin, savcının “dosyayı yeterince incelemedim” şeklindeki gerekçesinin ardından yeniden Emniyet Müdürlüğüne götürülmüştü. Bir gün sonra yeniden savcılığa sevk edilen Çetin ve beraberindeki 2 kişi, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan Abdullah Çetin ve diğer HDP’liler, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

SAVCI İTİRAZ ETTİ, TUTUKLANDI

Ancak, savcılığın mahkemenin tahliye kararına itiraz ettiği öğrenildi. İtiraz üzerine hakkında yeniden yakalama kararı çıkarılan Eş Başkan Çetin, akşam saatlerinde evine yapılan polis baskınıyla yeniden gözaltına alındı.

Gözaltı işlemlerinin sona ermesinin ardından adliyeye sevk edilen Çetin, “Örgüt üyeliği” suçlamasıyla tutuklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.