HDP: Newroz yasaklanamaz halkımızı Bakırköy'e bekliyoruz

HDP: Newroz yasaklanamaz halkımızı Bakırköy'e bekliyoruz

HDP İstanbul İl Örgütü, Newroz'un yasaklanamayacağını belirterek, halkı 20 Mart'ta Bakırköy Halk Pazarı'nda yapılacak Newroz kutlamasına çağırdı.

HDP İstanbul İl Örgütü, 20 Mart'ta Bakırköy Halk Pazarı'nda yapılacak Newroz kutlamasının yasaklanmasına karşı yaptığı açıklamada, Newroz'un yasaklanamayacağını belirterek "Her yer direniş her yer Newroz" sloganıyla halkı Bakırköy Halk Pazarı'ndaki kutlamaya çağırdı.

İstanbul Valiliği'nin Newroz kutlamalarına yönelik yasak kararının hukuki ve meşru olmadığının belirtildiği açıklamada, "Meşru ve haklı olan, Newroz'un binlerce yıldır olduğu gibi kutlanmasıdır" denildi.

Baharın ve dirilişin bayramı Newroz'u kutlamanın tüm halkların en meşru hakkı olduğunun vurgulandığı açıklamada, "Newroz'un yasaklanması tarihin farklı dönemlerinde farklı despotlar tarafından denenmiş ama başarılamamıştır. En baskıcı, en zalim yönetimler döneminde bile halklar Newroz'a sahip çıkmış ve kutlamıştır. Bugün AKP-Saray iktidarında Newroz kutlamalarının engellenmek istenmesi baskı, yıldırma ve savaş politikalarının tırmandırılmaya çalışılması demektir" ifadelerine yer verildi.

Newroz kutlamasının planlanan ve ilan edilen alanda yapılacağının vurgulandığı açıklamada, "Halklarımız kendi gelenekleri, usulleri ve renkleriyle Newroz için sokaklarda, meydanlarda olacak ve Newroz ateşlerini eşitlik ve özgürlük için yakacaklardır" denildi.

Valiliğin yasak kararı sonrasında İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nce de 20 Mart'ta ilçelerde de yapılacak Newroz kutlamalarına izin verilmeyeceği bildirildiğinin hatırlatıldığı açıklamada, Valilik ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Newroz kutlamasını engellemeye yönelik tutumundan vazgeçmeye, Newroz'un barış ve güvenlik içinde kutlanmasını sağlamaya ve sağduyuya çağırıldı.

Açıklamada halklara "Tüm halkımızı 20 Mart'ta Bakırköy Pazar Meydanı yapılacak Newroz kutlamalarımıza katılmaya çağırıyoruz" çağrısı yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.