HDP: Meclis'te yaşananlardan AKP sorumludur

HDP: Meclis'te yaşananlardan AKP sorumludur

Meclis'te yaşanan şiddet olaylarından AKP'nin sorumlu olduğuna işaret eden HDP, "Meclis AKP'nin resmi dairesi, biz de onun memurları değiliz" açıklamasında bulundu.

HDP,  mecliste yaşanan kavga olaylarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. HDP Grup Başkanvekilleri Çağlar Demirel ve İdris Baluken tarafından "Meclis, AKP'nin resmi dairesi değildir" başlıklı yazılı açıklamasında HDP'nin bütün saldırılara karşı direnmeye devam edeceği belirtildi.

HDP açıklamasında, şu görüşlere yer verildi: 

"Partimiz, AKP-Saray iktidarının halklarımıza dayattığı her türlü anti demokratik, despotik uygulamaya bugüne dek direndi, direnmeye de devam edecek. Bunu çok iyi bilen siyasi iktidar, direncimizi kırmak ve hayalini kurduğu başkanlık sistemine geçebilmek için partimize yönelik saldırılarına her gün yeni bir halka eklemektedir.

Geçtiğimiz gün TBMM Anayasa Komisyonu'nda yaşanan ve bizlerin de tasvip etmediği görüntüler üzerinden, AKP-Saray ve onlara bağlı çalışan basın yayın kuruluşları partimize, milletvekillerimize ve çalışanlarımıza karşı yeni bir algı operasyonu başlatmıştır. 

'100 AKP'li 5 HDP'liye saldırdı'

Komisyon toplantısından sadece bir gün önce, TBMM Genel Kurulu'nda, otuzdan fazla birinci derece yakınını Roboski katliamında kaybetmiş olan Ferhat Öncü başta olmak üzere milletvekillerimize dönük AKP'li milletvekillerinin fiziki saldırısını görmezden gelenler, bugün kendilerini mağdur gibi göstermeye çalışmaktadır. Genel Kurul'da yüzden fazla milletvekili ile beş milletvekiline saldıran AKP Grubu, kendi sorumluluğunun üstünü örtme ve partimizi yaşananların sorumlusu olarak gösterme gayreti içindedir.

'Meclis AKP'nin çiftliği değildir'

Bizzat hükümetin başı tarafından da dillendirilen ve partimizi itham eden iddialar asılsızdır, kullanılan üslup ve dil son derece çirkindir. Anayasa Komisyonu'nda olanlardan ne partimiz, ne milletvekillerimiz, ne de danışmanlarımız sorumludur. Meclis'i çalışamaz halde tutmak, Meclis komisyonlarını kendi parti içi komisyonları gibi değerlendirmek, Genel Kurul'da söyleyecek sözleri kalmadığında sık sık fiziki şiddete başvurmak iktidar partisinin marifeti ve anlayışıdır. Meclis AKP'nin resmi dairesi değildir. Meclis çalışmaları için iktidarın verdiği 'benim istediklerimi yapmamanın bedeli vardır' mesajını, demokratik işleyişin her türlüsünün bertaraf edilmesi olarak gördüğümüz için, kabullenmeyeceğiz.

Şu çok açıktır ki, sadece Anayasa Komisyonu veya Meclis Genel Kurulu'nda değil, tüm Türkiye'de yaşanan şiddet ortamının ardında AKP-Saray iktidarı ve onun hukuk tanımaz, demokrasi dışı politikaları bulunmaktadır.

Bizleri Meclis'ten tasfiye etmek, demokratik siyaseti kullanılamaz hale getirmek için iktidar partisinin yaptıkları ortadadır. Bizler AKP'nin memurları değiliz. Halk oylarıyla Meclis'e geldik ve halkın meşru temsilcileri olarak, iktidarın bu tutumu ve politikaları karşısında hakikatin sözcüleri olmayı sürdüreceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.