HDP mecliste 'Barış Nöbeti'nde

HDP mecliste 'Barış Nöbeti'nde

HDP, açlık grevindeki Milletvekili Leyla Güven'e destek olmak için 'barış nöbetine' başladı. Nöbet, sabah kadar sürecek.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle başlattığı açlık grevi eyleminin 90’ıncı gününde olan Demokratik Toplum Partisi (DTK) Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’e destek olmak için Meclis Genel Kurulu’nda bir gün sürecek “Adalet, Demokrasi ve Barış Nöbeti” eylemi başlattı.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, Meclis Başkanvekili Mithat Sancar, Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Dilan Dirayet Taşdemir, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü ve Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit ile çok sayıdaki HDP’li milletvekili, Leyla Güven’in fotoğraflarının olduğu HDP sıralarında yerini aldı.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, ‘barış nöbeti’ için “Özellikle 90 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven’in ve tüm cezaevlerinde devam eden Sebahat Tuncel, Selam Irmak ve Stasburg’daki Dilek Öcalan başta olmak üzere bütün arkadaşlarımızın açlık grevlerinin büyük bir amacı olduğunu biliyoruz. Açlık grevlerinin kötü bir sonuçla sonuçlanmaması açısından bu eylemimizin özellikle dikkate alınmasını ifade etmek istiyorum,” dedi.

Buldan, cezaevlerindeki tecrit uygulamasının artık Türkiye’de gündeme gelmesinin gerektiğini belirterek “Biz bugün burada sabaha kadar bir barış nöbeti tutacağız ki Leyla Güven yaşasın, cezaevlerinde açlık grevindeki tüm arkadaşlarımız yaşasın diye,” şeklinde konuştu.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.