HDP kongresine polis baskını

HDP kongresine polis baskını

Diyarbakır’da, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Kongresi’nin yapıldığı binayı basan polis, salonda asılı pankart ve afişleri topladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed (Diyarbakır) İl Örgütü'nün 2'nci Olağan Kongresi'nin düzenleneceği Kayapınar Spor Kompleksi'ne "bomba taraması yapma" gerekçesiyle giren onlarca polis, salondaki tüm pankart ve posterleri söktü. Dicle Haber Ajansı'nın haberine göre, salondaki pankartların fotoğraflarını çekerek Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderen polisler, acil toplatma kararı çıkardı. Karar sonrası pankartları söken polislere salonda bulunan HDP Amed Milletvekili Çağlar Demirel ve HDP'li yöneticiler tepki gösterdi. 

Polislerin tutumunu HDP'liler alkış ve "Direne direne kazanacağız" sloganı ile protesto etti. Duruma ilişkin konuşan Demirel, polislerin kongre coşkusunu sabote etmek amacında olduğunu ifade etti. Demirel, polislerin belge sunmadığını da ekledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.