HDP: Kobani sınırına duvar, provokasyondur

HDP: Kobani sınırına duvar, provokasyondur

HDP, Kobani sınırına örülecek duvarın yüzyılın “Utanç Duvarı” olacağına dikkat çekti. HDP, “Duvarlar bizi yakınlaştırmaz, uzaklaştırır, böler, ayrıştırır” uyarısında bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) yazılı bir açıklama yayınlayarak,  Kobani sınırına örülecek duvarın yüzyılın “Utanç Duvarı” olacağına dikkat çekti, “Duvarlar bizi yakınlaştırmaz, böler, ayrıştırır” dedi.

HDP Basın Bürosu tarafından yayınlanan açıklamada şunlar belirtildi:

“AKP Hükümeti ve Saray, Suriye politikalarındaki yanlışları görmekten uzak bir tutum sergilemeye devam etmektedir.

“Şu anda Rojava’ya sınırı olan bütün ilçelerimizde, yoğun askeri hareketlilik gözlemlenmektedir. Rojava’daki kazanımları tehdit etmeye yönelik geliştirilen tüm bu tutumlar asla kabul edilebilir değildir.

“Duvar inşa edilecek topraklar Kobanê halkına ait”

“Kobanê sınırında yaşanan son hareketlilik üzerine, Kobanê Kantonu Eşbaşbakanı Sayın Enver Müslim ile bir görüşme gerçekleştirdik. Sınırı geçip Rojava topraklarında duvar inşaatına başlanmak istendiği, ancak duvar inşa edilecek toprakların Kobanê halkına ait topraklar olduğu tarafımıza iletilmiştir.

“Bu konuyla ilgili iç diplomatik girişimlerimiz devam etmektedir. İstikrarsızlığı ve kaosu derinleştirmeye yönelik bu hamleleri yakından takip ediyoruz.

“Yüzyılımızın ‘Utanç Duvarı’nı örmek demektir”

“Duvar yapılmak istenen arazi, yıllardır Kobanêli’lerin ekip biçtiği topraklardır. Rojava sınırına örülecek olan duvarlar, yüzyılımızın ”Utanç Duvarı”nı örmek demektir.

“Rojava ve Suriye halklarının Türkiye halklarıyla uzun yıllara dayanan akrabalığı ve dostluğu, AKP ve Saray’ın düşmanlık üretecek Utanç Duvarı’nın altında kalamayacak kadar kıymetlidir, hayatidir.

“Duvarlar bizi yakınlaştırmaz”

“Türkiye’nin Kürt düşmanlığı üzerinden yürüttüğü bu politikaların vahim bir şekilde sonuçlanmaması adına sınıra örülmek istenen duvarlardan bir an önce vazgeçilmelidir. Duvarlar bizi yakınlaştırmaz, uzaklaştırır, böler, ayrıştırır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.