HDP İstanbul mitingi: Umut dimdik ayakta

HDP İstanbul mitingi: Umut dimdik ayakta

HDP’nin İstanbul’daki mitingi yağmura rağmen Bakırköy Halk Pazarı’nda yapıldı.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP), seçim kampanyası kapsamında İstanbul Bakırköy Halk Pazarı’nda düzenlediği miting alanına iki ayrı polis noktasından girilirken, yağmura rağmen yüz binlerce kişi saatler öncesinde miting alanında yerini aldı. Arama noktalarında gazetecilere sarı basın kartı sorulurken, polisler ile gazeteciler arasında tartışmalar yaşandı. 

Alana gelen vatandaşlar “HDP umuttur, umut dimdik ayakta”, “Jin, jiyan, azadî”, “Zindanlar boşalsın, Selo dışarı çıksın”, “Hak, hukuk, adalet HDP ile gelecek” sloganları atarken, HDP’liler hapisteki cumhurbaşkanı adayları Selahattin Demirtaş’ın maskelerini taktı. Miting alanında ESP, SODAP, EMEP, TÖP, Bir Adım Daha gibi siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin olduğu onlarca bileşen de bayraklarıyla yer aldı.

hdp-istanbul1.jpg

Mtingde HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile Kürt siyasetçi Ahmet Türk’ün konuşması ardından Demirtaş’ın TRT konuşması canlı yayınlanacak.

Etiketler : , , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.