HDP il yönetiminden baskılara tepki

HDP il yönetiminden baskılara tepki

Sokağa çıkma yasaklarını protesto etmek isterken polis müdahalesine maruz kalan ve polisin baskın yaptığı HDP Hakkari il yönetimi, baskı ve tutuklamaları kınadı.

YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - Yüksekova, Nusaybin ve Şırnak’ta uygulanan sokağa çıkma yasaklarını protesto etmek isterken, polis müdahalesine maruz kalan ve ardından il binası polislerce basılan HDP Hakkari il yönetimi kentteki baskı ve tutuklamalara tepki gösterdi.

Parti binasında açıklama yapan HDP İl Eş Başkanı Metin Besi, HDP olarak demokrasiyi ve barışı savunacaklarını vurgulayarak, bütün baskılara karşı mücadelelerinin devam edeceğini söyledi.

Tüm Ortadoğu halklarının ve İslam aleminin “Regaip Kandilini”  kutlayarak açıklamasına başlayan Besi,  barış annelerinin sokağa çıkma yasaklarını kınamak için düzenlemek istediği basın açıklamasına müdahale edildiğini ardından da partiye baskın yapıldığını anımsattı.
 
Baskında partinin bir çok dokümanına el konulduğunu ve parti yöneticisi Rahmi Kurt’un tutuklandıüğını belirten Besi, “Açıkçası bizlere mazlum halkın haklarını savunamazsınız denilmek isteniyor. Rahmi arkadaşımız bundan önce İl başkanlığı yapmıştı. Değerli ve birikimli bir arkadaşımızdı. Herkesin bildiği gibi partili arkadaşlarımıza yönelik dosyalar hazırlanıyor.  Ne zaman isterlerse o dosyaları karşılarına çıkarıyorlar. Rahmi arkadaşımıza dönük anlamsız bir dosya hazırlandı. Bu dosyada gizli tanık olduğu gerekçesiyle tutuklandı” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.