HDP heyetinin Belçika'daki temasları sürüyor

HDP heyetinin Belçika'daki temasları sürüyor

Belçika'nın Brüksel kentinde bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da yer aldığı HDP heyetinin temasları sürüyor.

Brüksel'e çeşitli diplomatik temaslarda bulunmak amacıyla giden Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve beraberindeki HDP'li milletvekillerinin temasları sürüyor.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş ile birlikte Dış İlişkilerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, Şırnak Milletvekili Leyla Birlik ve HDP Avrupa Temsilcisi Eyyüp Doru, temasları kapsamında Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Federica Mogherini ile görüştü.

Yaklaşık bir saat süren görüşmede Türkiye-AB ilişkileri, dokunulmazlıkların kaldırılmasına dair Anayasa değişikliğinin yürürlüğe girmesi, bölgedeki çatışmalı süreç, 18 Mart'ta imzalanan Türkiye-BM mülteci anlaşmasının uygulanması, vize serbestisi ve AB'ye giriş müzakeresi konuları ele alındı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.