HDP: 'Hayır' için çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız

HDP: 'Hayır' için çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız

HDP MYK toplantısında referandumda "Hayır" kararı çıkması için çalışmaların yoğunlaştırılmasına karar verildi.

HDP Merkez Yürütme Kurulu, olağanüstü toplantısı yaptı. Toplantıda Türkiye’deki ve dünyadaki siyasi gelişmelerin ele alındığı belirtildi.

Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın milletvekilliğinin düşürülmesinin Anayasa ve Meclis İç Tüzüğü’ne aykırı olduğu savunuldu. Karar, “Tek kadın Genel Başkan olan bir siyasetçiye yönelik ağır bir saldırıdır” şeklinde değerlendirildi.

‘DEMOKRATİK İLKELERDEN UZAKLAŞMAYACAĞIZ’

HDP milletvekillerine yönelik “tacizlerin” HDP’yi demokratik siyaset alanından dışlamayı amaçladığı ifade edildi. HDP’nin demokratik ilkelerden uzaklaşmayacağı vurgulanırken, şu ifadelere yer verildi:

“Özgürlük, eşitlik, barış ve adalet mücadelemizi; sorunlarımıza müzakereci bir anlayışla demokratik siyasal çözümler üretme tutumumuzu güçlendirerek; örgütlülüğümüzü pekiştirerek; Türkiye demokrasi ve barış güçleri ile ortak davranarak cevap vereceğiz.”

‘TÜM SİYASETÇİLER SORUMLU BİR DİL KULLANMALI’

Toplantıda HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen’in tutuklu olması nedeniyle Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir’in parti sözcüsü görevine getirilmesi kararlaştırıldı.

Açıklamada, tüm siyasetçilere sorumlu bir dil kullanma çağrısı yapıldı. Nusaybin’de insan hakkı ihlali iddialarının üstünün örtülemeyeceği ifade edildi.

16 Nisan’da yapılacak referandumda “Hayır” çıkması için HDP’nin, çalışmalarını yoğunlaştıracağı belirtildi. Açıklamada, “Her bir ‘HAYIR’ oyu hukuksuzlukları, yolsuzlukları, insan hakları ihlallerini yapan; ülkeyi hem içerde hem de dışarda savaş politikalarına yönlendiren ve barış karşısında savaşı tercih eden bu siyasi iktidara ‘dur’ deme imkanını sağlayacaktır” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.