HDP halkın sofrasına misafir olacak

HDP halkın sofrasına misafir olacak

HDP, dayanışma ve birlik ayı olarak da kabul edilen Ramazan ayında halka bir araya gelmek amacıyla kapsamlı bir program çıkardı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 11 kent 68 halk buluşması gerçekleştirirken, bu buluşmaları Ramazan ayında da halkın sofrasına misafir olarak sürdürecek. Son Merkez Yürütme Kurulu toplantısında da ele alınan buluşmaların Ramazan ayı boyunca sürdürülmesi ve bu kapsamda birliktelik ve dayanışma ayı boyunca alanlarda olma kararı alındı. Karar kapsamında 35 ayrı merkezde HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın katılımıyla program planlaması yapıldı. 

İftar programlarıyla gerçekleşecek bu buluşmalarda halka dayanışma en üst seviye çıkarılacak. 13 Haziran'da İstanbul'da HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın katılımıyla startı verilecek olan Ramazan buluşmaları, 3 Temmuz tarihinde Adana'da son bulacak. 

Çıkarılan bu programların yanı sıra harabeye çevrilen kentlerdeki halkla da dayanışmak amacıyla da bu yılki fitre ve zekâtların bu kentlere ulaştırılması için çalışma yürütülecek. 

Milletvekilleri de alanlara çıkacak 

HDP Eş Genel Başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ katılımıyla gerçekleştirilecek olan buluşmaların yanı sıra milletvekillerinin de dayanışma ve birliktelik ayı olan Ramazan ayı içerisinde seçmenlerle bir arada olmasını sağlayacak bir program çıkartıldı. Bu kapsamda 12 kente HDP'li milletvekillerinden oluşan heyetler gidecek. 11 Haziran'da başlayıp 22 Haziran'da son bulacak olan bu ziyaretler kapsamında HDP heyetleri il örgütleri tarafından köy, mahalle ve ilçelerde çıkartılacak olan programlar kapsamında esnafları ziyaret edecek. Yine iftar programlarıyla da halkla bir araya gelinecek. 

Bu kapsamda il ve ilçe örgütlerine bir genelge gönderen HDP, halkın iradesini kırmak isteyenlerin bugün halk tarafından ortaya konulan irade sonucunda gerilemeye başladığı kaydedilerek, "Yaratmak istedikleri korku ve çaresizlik atmosferini yaratmayı başaramadılar. Bizlere geri adım attırma üzerinden devreye koydukları politikaların da işlevsiz kalacağı açıktır. Bu savaş politikalarını ve konseptini şimdiye kadar ortaya konan irade ve dayanışma ile aştık. Özellikle de bu ayda dayanışmayı en üst seviyeye çıkarmalıyız. Ramazan ayı boyunca gündemimizin başat konusu 'dayanışma'dır. 'Herhangi biriniz kendisi için istediğini kardeşi için de istemedikçe mü'min sayılamaz' hadisinden de yola çıkarak, paylaşmayı ve dayanışmayı en üst seviyeye çıkaracağız. Başta tanklarla, toplarla evleri yıkılan, zorla göç ettirilen halkımız olmak üzere bu ayı ''Birliktelik ve Dayanışma Ayı'' yapmak için çalışmalarımıza hız vermeliyiz" ifadelerine yer verildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.