HDP Hakkari'den Kadir Gecesi mesajı

HDP Hakkari'den Kadir Gecesi mesajı

HDP Hakkari İl örgütü, Kadir Gecesi vesilesiyle bir emsaj yayınladı.

HDP Hakkari İl örgütünden yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

"Kuran-ı Kerim’de Kadir Gecesi için "Leyletül kadr hayrun min elfi şehrin" yani Kadir Gecesi bin aydan hayırlı bir gecedir diye buyuruluyor.

Bu gece kulun yalvarış ve yakarışlarını Yüce Mevla’ya sunacağı ve O’nun sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden bol bol yararlanacağı umut, huzur ve müjde gecesidir.

Bu gece eller semaya kalkar, yürekler yaratana onun için açılır.

Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı Kadir Gecesi, "sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu gece" olarak biliniyor. Bu gece avuçlar zalimlerin zulmünün son bulması, kardeşlik, barış ve insanca yaşam için arşa kalkar.

Leyletül kadr gecesi; an’ın tarihe tarihin an’a karşılık geldiği, bir gecenin bin bir geceye denk düştüğü kutsal bir gece olması münasebetiyle bu gecenin yüzü suyu hürmetine Barış’a dair umutların ete kemiğe bürünmesi, ölümlerin ve akan kanın durması için dualarımızla tek yürek olalım.

Bu kutsal gece münasebetiyle tüm İslam âleminin Kadir Gecesini kutlar hayırlara vesile olmasını dileriz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.