HDP Hakkari'den bayram mesajı

HDP Hakkari'den bayram mesajı

HDP Hakkari İl örgütü ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Halkların Demokratik Partisi Hakkari İl örgütünden yayınlanan bayram mesajı şu şekilde:

"Yine bir Ramazan ve yine yıkım ve yine kan ve gözyaşı…

Huzurun, barışın, kardeşliğin toplumsal karşılığı olan bayramlar, nedense bulunduğumuz coğrafya da kanla, katliamla anılır oldu. Tüm mutlu günlerimiz karalar bağladı.

Oysa yeryüzü tüm renklere, tüm ırklara, kimliklere ve kültürel farklılıklara yaşam şansı tanıyacak düzey ve birikime de sahiptir. İnsanlık tarihinin ana ocağı olan bu coğrafya, yeniden özüne dönme arayışındadır. Bundandır kan ve katliamla bu kutsal öze dönüş arayışının önü alınmak ve insanlık doğduğu topraklarda tekrardan öldürülmek isteniyor.

Bayramlar, her zorlu ve zafer sürecinin sonunda bir mükâfat olarak insanlığa sunulan kutsal günler olagelmiştir. Ayrıca bayramlar; küllerinden yeniden doğan insanlığın bir armağanı olarak tarihe geçecektir, tıpkı İslam Alemi’nin Ramazan Bayramı gibi.

Ramazan iradenin sınandığı, sadakat ve bağlılığın dile geldiği, insanın kendi bedenini inanca ve imana katık ettiği bir süreçtir.

Başta İslam Alemi’nin ve Ortadoğu halklarının, özelde Türkiye’de yaşayan tüm halkların Ramazan Bayramını kutlar, bu bayramın akan kanın durmasına, huzurun, kardeşliğin özgür iradeye dayalı bir barışın ve yaşamın inşasına vesile olmasını diliyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.