HDP Hakkari'den 1 Eylül mesajı

HDP Hakkari'den 1 Eylül mesajı

HDP Hakkari İl örgütü, 1 Eylül Dünya Barış günü dolayısıyla yazılı mesaj yayınladı.

YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - HDP Hakkari İl örgütünden yayınlanan mesaj şu şekilde:

"Nazilerin 1 Eylül 1939 günü Polonya’yı işgaliyle başlayan, İkinci Büyük Emperyalist Savaşı ardında elli iki milyon ölü, milyonlarca yaralı, harabeye dönmüş kentler ile büyük bir acı ve gözyaşı bıraktı.

İnsanlık tarihinin bu en acımasız, en kanlı ve en kirli savaşının başladığı gün, yani 1 Eylül, Dünya Barış Günü olarak kabul edildi.

Faşizmin dünyada en büyük yıkımını yarattığı tarihin başlangıcında insanlığın bir daha böylesi bir yıkımla karşı karşıya kalmaması umuduyla ilan edilen 1 Eylül Dünya Barış Günü, coğrafyamızdaki en büyük yıkımların yaşandığı bugünlerde bizler açısından da yeni bir dönemeci temsil eden umuda dönüştürülmelidir.

IŞİD barbarlığının Ortadoğu’da ve yaşadığımız coğrafyada yarattığı yıkım, savaş politikaları, kadın katliamlarının artması, nefret söylemlerindeki yükseliş ve katliamlara dönüşmesi, emek sömürüsünün gittikçe kurumsallaştırılması, toplumdaki kutuplaşmanın derinleşmesi bizleri bu 1 Eylül’ü yeni bir başlangıca dönüştürme sorumluluğunu önümüze koymaktadır.

Kürt Sorununun adil, onurlu ve kalıcı barışı hedefleyen, müzakere ve demokratik siyasetin geliştirilmesi yoluyla çözümü, Türkiye’nin demokratikleştirilmesi sürecini hızlandıracaktır. Kalıcı bir çözüm ve onurlu bir barış için müzakere koşullarının yaratılması coğrafyamızdaki sorunların çözümüne aralanacak ilk kapıdır. Emek sömürüsüne dur demek, kadın katliamlarına karşı çıkmak, toplumsal kutuplaşmaya karşı halkların birliğini sağlamak için sevinçler kadar acıların da ortaklaştığı, özgür iradeye dayalı eşit özgür yaşamın farklılıkların zenginliği üzerine geliştiği demokratik bir Türkiye yaratma umuduyla tüm ezilen halkların 1 Eylül Dünya Barış Gününü kutluyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.