HDP Hakkari’de kongreye gidiyor

HDP Hakkari’de kongreye gidiyor

HDP Hakkari’de kongreye gidiyor. Eş başkan Demirtaş’ın da katılacağı kongre ile ilgili açıklama yapan HDP PM Üyesi Doğan Erbaş, Başbakan’ın Silopi’de Cuma namazını kılmasını iki yüzlülük olarak değerlendirdi.

YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ- HDP Hakkari İl Örgütü, 27 Mart’ta 1. Olağanüstü Kongresi'ni gerçekleştirecek. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın katılması beklenen kongre çalışmalarıyla ilgili olarak HDP il binasında basın toplantısı yapıldı.

Kongre ile ilgili düzenlenen basın toplantısına HDP PM Üyeleri Doğan Erbaş ve Melik Okyay, HDP Hakkari İl Eşbaşkanı Metin Besi HDP Merkez İlçe Eş Başkanı Ayşe Duran ve Kongre Komisyonu Sözcüsü Evin Konur katıldı.

Burada söz alan HDP, Kongre Komisyon Sözcüsü Evin Konur 27 Mart tarihinde HDP’nin Hakkari 1. Olağanüstü Kongresi'ni gerçekleştireceğini belirtti. Konur, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın da kongreye katılacağını belirterek kongrenin hazırlıklarına başladıklarını Hakkari halkının kongre hazırlık sürecine destek vermesini beklediklerini söyledi.

Konur’un ardından söz alan HDP PM üyesi Av. Doğan Erbaş, parti genel merkezinin aldığı karar doğrultusunda içinde bulunan sürece uygun yönetimler oluşturmak için bir örgütlenme hamlesi başlatıldığını, bunun için de örgütlü oldukları bütün illerde kongreye gideceklerinin söyledi.
7 Haziran seçimlerinin ardından Türkiye’de bir darbe mekanizmasının devreye konulduğunu anlatan Erbaş, “Partimize ve halkımıza yoğun saldırıların gerçekleştirildiği bir dönemden geçiyoruz. Bu adı konulmamış bir darbe sürecidir. İlan edilmemiş bir OHAL’in yaşandığı günleri yaşıyoruz. Sur’daki abluka kaldırılana kadar partimizin de içinde bulunduğu demokratik kitle örgütlerinin çalışmaları devam edecektir.” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Silopi’de Cuma namazını kılmasını iki yüzlülük olarak değerlendiren Erbaş, “Önce şehirleri yakıp yıkacaksınız sonra ‘Sizi ne kadar seviyoruz’ görüntüsü vermek için gidip orda namaz kılacaksınız. Bu AKP’nin içinde düştüğü durumu gösteriyor. AKP şuan büyük bir panik halini yaşıyor.” diye konuştu.

Cumhur Başkanı recep Tayyip Erdoğan’ın Anayasa Mahkemesi’nin Can Dündar ve Erdem Gül ile ilgili verdiği kararın ardından takındığı tavrı eleştiren Erbaş, bu çıkışların hukukun ne kadar siyasallaştığını gösterdiğini ama herkesin anayasanın hükümlerine uyması gerektiğini kaydetti.

HDP’li milletvekillerin dokunulmazlık dosyalarının Başbakanlığa gönderildiğini anımsatan Erbaş, her şeye rağmen demokrasi siyaset mücadelelerini yürütecekleri mesajını verdi.

k1-081.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.