HDP Hakkari kongresi yapıldı

HDP Hakkari kongresi yapıldı

HDP Hakkari 1'nci Olağanüstü kongresi gerçekleştirildi. Tek liste ile girilen kongrede HDP'nin Hakkari İl Eş Başkanlığına Metin Besi ve Evin Konur seçildi.

ZEKİ DARA / YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - HDP Hakkari 1'nci olağanüstü kongresi Sümbül Mahallesi'ndeki Belediye Otobüs terminalnide sabah saatlerinde gerçekleştirildi.

Partililerin akın ettiği kongreye HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın yanı sıra HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe, HDP PM üyeleri, KJA üyeleri, Barış Anneleri İnisiyatifi, Hakkari ve Çukurca Belediye Eş başkanları, kentteki sivil toplum kuruluşları il ve belediye meclisi ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Kongrenin yapılacağı alanın çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, kongre salonu posterler ve HDP bayrakları ile donatıldı.

haberinfotograflari.gif
Saygı duruşu ile başlayan kongrenin divan başkanlığına HDP PM üyesi Doğan Erbaş getirilirken, divan üyeliklerine ise Hakkari Belediye Eş Başkanvekili Fatma Yıldız, DBP İl Eş Başkanı Zübeyde Bor, HDP Yüksekova İlçe Eş Başkanı Fikret Turgut ve HDP yöneticisi Rahmi Balıkesir seçildi.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan HDP PM üyesi Doğan Erbaş katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında Mehmet Tunç ve Seve Demir şahsında Cizre ve Surda yaşamını yitirenleri andıklarını söyledi.

Her kongrenin yeni bir kan, heyecan ve umut olduğunun altını çizen Erbaş, HDP genel Merkezi adına kongre sürecinde kendilerine destek veren herkese teşekkür ederek zor bir süreçten geçtiklerini, yeni dönemin ruhuna uygun olarak birlik ve dayanışma günü olduğunu kaydetti.  

Erbaş, 15 gündür Yüksekova'da devam eden sokağa çıkma yasağı nedeniyle Yüksekova'da büyük yıkımların yaşandığına dikkat çekerek, parti olarak bütün çabalarına rağmen Cizre'de ve Sur'da katliamları engelleyemediklerini belirtti. "Bir ülke düşünün ki il kongresi yapıyoruz ama ilin milletvekilleri kongreye gelemiyor. Gever'de direnen bütün yoldaşlarımızı da arkadaşlarımızı da selamlıyoruz. Türkiye'deki Kürdistan'daki bu çıkmazın tek bir adresi var. Oda bütün bu sorunlarını çözecek olan Sayın Öcalan'sır. Sorunların çözümü İmralı'nın kapılarını açmaktan geçer. açın İmralı'nın kapılarını. Sayın Öcalan'ın özgür müzakere koşulları yaratılmalıdır." dedi. 

Yüksekova'da bulunan HDP Van Milletvekili Lezgin Botan ile Hakkari Milletvekilleri Abdullah Zeydan ve Nihat Akdoğan'ın kongreye gönderdiği mesaj okundu. ardından kongre, bir önceki yönetimin faaliyet raporu ve mali raporun okunması ile devam etti. 

Raporların okunmasının ardından HDP'nin il yönetimine giren yöneticiler kongreye katılanlara tanıtıldı.

Tek liste ile girilen seçimlerde HDP il eş başkanlığına Metin Besi ve Evin Konur getirilirken, partinin yönetim kurulu üyeliğine ise Rahmi Balıkesir, İshak Kahraman, Elif Yayan, Sabit Kahraman, Emine Armut, Rahmi Kurt, Safiye Nigar Tansu, Nurettin Kurt ve Sefer Berk seçildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.