HDP Hakkari İl Teşkilatı'ndan Soma mesajı

HDP Hakkari İl Teşkilatı'ndan Soma mesajı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkâri İl Teşkilatı Soma faciası ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

13 Mayıs 2014’te Manisa’nın Soma ilçesindeki kömür madeninde çıkan yangın nedeniyle 301 madencinin öldüğü hatırlatılan açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en çok can kaybı ile sonuçlanan iş vemadencilik kazası olarak kayıtlara geçen maden ocağında, patlamaya elektrikli ekipmanların sebep olduğundan şüphelenildiği" belirtildi. Açıklamada, yangının,vardiya değişimi sırasında meydana geldiği belirtilerek şöyle denildi:

"787 işçi patlama sırasında yer altında kaldı. 17 Mayıs 2014 tarihinde yapılan açıklamada, ’301 kişinin hayatını kaybettiğii ve içeride kimse kalmaması sebebiyle kurtarma çalışmalarının sona erdiği’ açıklandı. Türkiye’de madenciler, 2013 yılı sonunda ülkedeki tehlikeli çalışma koşullarını protesto etti. HDP olarak Soma faciasının 2. yıldönümü vesilesi ile Soma şehitlerini anıyor, tüm emekçilerin kapitalist moderniteye karşı emek, özgürlük ve dayanışma mücadelesini savunmayı kendimizde bir görev olarak görmekte ve buna dair mücadelemizi her alanda yükselteceğimiz sözünü veriyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.