HDP Hakkari İl Örgütü:  Yüksekova halkına sahip çıkacağız

HDP Hakkari İl Örgütü: Yüksekova halkına sahip çıkacağız

HDP Hakkari İl Örgütü, sokağa çıkma yasağının devam ettiği Yüksekova için basın açıklaması düzenleyerek, Yüksekova halkı ile dayanışma içinde olduklarının altını çizdi.

YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ – HDP Hakkari İl örgütü, sokağa çıkma yasağının devam ettiği Yüksekova için basın açıklaması düzenledi. İl binasında gerçekleştirilen basın açıklamasında açıklamalarda bulunan HDP İl Eş Başkanı Metin Besi, savaşın çözüm olmadığı ve sorunları daha da derinleştirdiğini kaydetti.

Yüksekova’da başta olmak üzere bölgedeki birçok kentte devam eden operasyonların sorunu çözmeyeceği gibi daha da derinleştireceğini belirten Besi, “Yaşanan bir savaş sürecidir. Savaşın hiçbir zaman çözüm olmadığı tarihsel süreç içerisinde defalarca kanıtlanmıştır. Savaştan nemalanan, halkları birbirine düşürüp rant elde etmek isteyen çevreler vardır. Savaş bir yıkımı doğurduğu gibi bir göçü de doğurabiliyor. Gever halkı çeşitli oyunlarla şehrinden çıkarılmıştır” dedi.

'YIKIM HİÇBİR ZAMAN ÇÖZÜM OLMAMIŞTIR'

Yüksekova’ya hergün bombardıman yapıldığını ve bunun yıkıntılara neden olduğunu kaydeden Besi, “Orada yıkılan sadece binalar değildir. Yıkılan anılarımızdır, ortak geleceğimizdir. Böylesine bir tutum, bir yıkım, bizlerde duygu kırılmasına yol açmaktadır. Yıkım hiçbir zaman çözüm olmamıştır. Çözüm müzakarede ve konuşmadadır. Sorunlar konuşulmadan çözümler açığa çıkmaz. Geç olmadan barışa dönük bir süreç başlatabiliriz” ifadelerini kullandı.

Yüksekova halkı ile dayanışma içinde olduklarını vurgulayan Besi, “Gever halkı yalnız değildir. Göç edip kentimize gelmiş halkın ihtiyaçlarını ve sıkıntıları giderme kousunda parti olarak üzerimize düşen her türlü görev ve sorumluluğu yerine getirmeye hazırız” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

y1-278.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.