HDP: Eski milletvekilimiz Aksoy’un tutuklanmasını kabul etmiyoruz

HDP: Eski milletvekilimiz Aksoy’un tutuklanmasını kabul etmiyoruz

HDP Grup Başkanvekilleri Çağlar Demirel ve İdris Baluken, Ağrı eski milletvekili ve DBP MYK üyesi Halil Aksoy’un tutuklanmasını kınayarak, serbest bırakılmasını istedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekilleri Çağlar Demirel ve İdris Baluken, Ağrı eski milletvekili ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) MYK üyesi Halik Aksoy’un tutuklanmasınıkınadı.

Yapılan yazılı açıklamada, Aksoy’un tutuklanmasının “hukuk skandalı” olduğu belirtilerek, şöyle denildi:

“Siyasi soykırım kampanyasının parçası”

“Eski milletvekilimiz Halil Aksoy üzerinden verilmek istenen mesajı çok iyi anlıyoruz. Halil Aksoy’un tutuklanması, hükümet güdümündeki havuz medyası ve yandaş kalemşorların zeminini oluşturduğu belediyelere kayyum ve milletvekillerimize yönelik siyasi soykırım kampanyasının bir parçasıdır.

“Baskılar karşısında boyun eğmedik, eğmeyeceğiz”

“Tüm Türkiye halkları kadar AKP-Saray iktidarı da şunu çok iyi biliyor ki, ne tutuklamalar ne de başka baskılar karşısında boyun eğmedik, eğmeyeceğiz.

“Bedeli ne olursa olsun, zorbalık karşısında demokratik mücadelemize halklarımız özlemini duyduğu barışı ve demokrasiyi elde edinceye kadar kesintisiz olarak devam edeceğiz.

“Bir hukuk garabeti olan bu tutuklanma kararını kabul etmiyor, şiddetle kınıyoruz ve bu kararın derhal ortadan kaldırılmasını bekliyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.