HDP Erdoğan’a müşaviri Yerkel’in şiddetini sordu

HDP Erdoğan’a müşaviri Yerkel’in şiddetini sordu

HDP, Soma’da bir mağdur yakınının Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ı protesto etmesi ardından Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel tarafından tekmelenerek dövülmesini Erdoğan’a sordu.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken tarafından Erdoğan’ın yanıtlaması için verilen soru önergesinde, “14.05.2014 tarihinde Soma Madeni’nde meydana gelen yangın sonrası çok sayıda can kaybı olması dolayısıyla Soma’yı ziyaretiniz sırasında vatandaşlardan birinin protesto hakkını kullanarak sizi protesto ettiği görülmektedir. Daha sonra bu vatandaş özel tim kuvvetleri tarafından yerde tekmelenerek dövülmüştür. Vatandaşın yerde dövülmesi sırasında basına yansıyan haberlere göre kendisinin Başbakan Müşaviri olduğu bilinen ve sizinle birlikte inceleme heyetinde yer alan Yusuf Yerkel isimli şahısın da vatandaşı tekmelediği görülmüştür” dedi. Olay gecesi BBC’Ye açıklama yapan Yusuf Yerkel’in söz konusu kişiyi tekmeleyenin kendisi olduğunu kabul ettiğini de kaydeden Baluken, “Daha sonra açıklama yapacağı söylenmiştir” dedi.

Baluken’in soru önergesinde şu sorular yer aldı:

-Başbakanlık müşaviri olduğu iddia edilen ve fotoğraflarda polislerce yerde sürüklenen savunmasız bir yurttaşı tekmelediği görülen şahıs kimdir, hangi görevle Soma'da bulunmaktadır?

-Bu şahıs hakkında bir hukuki/idari bir soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmışsa soruşturmanın içeriği nedir? Yerde sürüklenen savunmasız yurttaşımızı tekmeleyen Başbakanlık müşavirini görevden alacak mısınız?

-Güvenlik güçlerinin muhtemelen madenci yakını olan savunmasız vatandaşı yerde tekmelemesinin nedeni nedir? Söz konusu polisler hakkında adli/idari soruşturma başlatılmış mıdır?

-Güvenlik güçlerinin yerdeki savunmasız vatandaşı tekmeleyen Yusuf Yerkel isimli bu şahısa müdahale etmemesinin sebebi nedir?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum