HDP, Edirne’den Hakkari'ye ‘Hayır’ı anlatacak

HDP, Edirne’den Hakkari'ye ‘Hayır’ı anlatacak

HDK, DTK, HDP, BDP ve TJA, 15 ayrı kentte bölgesel düzeyde mitingler, 7 bölge 66 il ve ilçede de, karşılama, konvoy, halk buluşmaları gerçekleştirecek.

HDK, DTK, HDP, DBP, TJA’nın ortaklaşa yaptığı program, 29 Mart günü HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutuklu bulunduğu Edirne ve HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ’ın tutuklu bulunduğu Kandıra’dan startı verilecek. Karşılama, konvoy ve mitingler 15 Nisan tarihinde Diyarbakır’daki final mitingi ile sona erecek. Edirne ve Kandıra’da HDP Eş Başkanları ve tutuklu milletvekilleri seçim araçları ile selamlanacak.

Hazırlanan program HDP yerel örgütlere ve ortak program düzenleyen bütün bileşenlere gönderildi. “2015’ten bu yana ‘Tek Adam Yönetimine’ karşı yürüttüğümüz mücadeleyi Referandum sürecinde Hayır’ı örgütleyerek sürdürüyoruz” görüşüne yer verilen konuya ilişkin genelgede, “Hayır daha demokratik, özgür ve eşit bir gelecektir ve bizler kendi politikalarımızı tüm topluma anlatarak mücadelemizi yükseltiyoruz” denildi. Genelgede, “Hayır çizgisinde ısrar etmenin, yeni bir yaşam için ortaya konulan ısrar olduğu” vurgulandı. 

Çıkarılan programdaki mitingler için en kısa sürede ilgili kurumlara başvuruda bulunulacağı bildirildi. Referandum programı için söz konusu bileşenler Tekirdağ’dan Kars’a kadar onlarca merkezde alanlara inerek, görünür bir Hayır kampanyası yürütmeyi hedefliyor.

İSTANBUL MİTİNGİ 9 NİSAN’DA

Marmara 1’inci bölgede 29 Mart tarihinde Edirne ile startı verilecek olan program kapsamında, 30 Mart 7 Nisan tarihleri arasında Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli’nde yerel etkinlikler, karşılamalar ve konvoy çalışmaları yürütülecek. 8 Nisan tarihinde Kocaeli’nde, 9 Nisan İstanbul’da merkezi mitingler gerçekleştirilecek. Mitinglere, Ahmet Türk, Filiz Kerestecioğlu, Gülistan Koçyiğit, Berdan Öztürk, Serpil Kemalbay gibi isimler konuşmacı olarak katılacak. Aynı bölgede 10-15 Nisan tarihleri arasında yine İstanbul, Balıkesir, Çanakkale’de yerel düzeydeki etkinlikler sürdürülecek. Etkinliklere ağırlıklı olarak Sırrı Süreya Önder katılacak.

CEZAEVİNDEKİ HDP MİLLETVEKİLLERİ SELAMLANACAK

Marmara 2’nci Bölge programı da 29 Mart tarihinde HDP Milletvekillerinin tutuklu bulunduğu Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde start alacak. 30-31 Mart’ta İstanbul’da yine yerel etkinlikler düzenlenecek. 1 Nisan tarihinde Bursa’da miting düzenlenecek ve mitinge Nimetullah Erdoğmuş, Yurdusev Özsökmenler konuşmacı olarak katılacak. 2 Nisan’da Bursa’da, 3-5 Nisan’da İstanbul’da, 6 Nisan’da Sakarya’da, 7 Nisan’da Yalova’da, 8 Nisan’da yine Bursa’da yerel etkinlikler yürütülecek. İstanbul’daki 9 Nisan mitinginden sonra 10-15 Nisan tarihleri yine İstanbul’da yerel etkinlikler sürdürülüyor.

Ege-Batı Akdeniz bölgesi için çıkarılan program 29 Mart’ta İzmir’deki yerel etkinliklerle start alacak. 31 Mart ve 1 Nisan’da Muğla’da yerel etkinlikler düzenlenecek. 2 Nisan’da Aydın’da miting gerçekleştirilecek ve Mitinge Nimetullah Erdoğmuş ile Aycan İrmez konuşmacı olarak katılacak. Aydın’daki çalışmalar karşılama ve konvoy şeklinde 3 Nisan’da sürecek. 4 Nisan’da Manisa’da yerel etkinlikler düzenlenecek. 6-7 Nisan tarihleri arasında İzmir’de yerel etkinlikler sürdürülecek ve 8 Nisan’da İzmir’de miting yapılacak. Mitinge Ahmet Yıldırım, Ertuğrul Kürkçü, Pervin Buldan ve Onur Hamzaoğlu konuşmacı olarak katılacak. 9 Nisan tarihinde de Nadir Yıldırım ve Beyza Üstün’ün konuşmacı olarak katılacağı Antalya mitingi gerçekleştirilecek. 10 Nisan’da Antalya, 11 Nisan Denizli, 12-15 Nisan’da İzmir’de yerel programlar gerçekleştirilecek.

ÇUKUROVA’DA 4 AYRI MİTİNG

Çukurova bölgesinde 30 Mart tarihindeki çalışmalar Maraş’taki yerel program ile başlayacak. Ertesi gün Antep’te aynı program yapılacak. 1 Nisan’da Hatay’da, 2 Nisan’da Adıyaman, 8 Nisan’da Adana, 9 Nisan’da Mersin’de miting düzenlenecek. Adana’daki miting bölgesel miting şeklinde tasarlanıyor. Mitinglere, Osman Baydemir, Gülistan Koçyiğit, Onur Hamzaoğlu, Dilan Dirayet Taşdemir, Müslüm Doğan, Asiye Kolçak, Behçet Yıldırım, Bedriye Yorgun konuşmacı olarak katılacak.

Serhat bölgesi çalışmaları da 30 Mart tarihinde Kars’tan başlayacak. Program, 31 Mart, 1-3 Nisan tarihleri arasında Digor, Tuzluca, Doğubayazıt, Diyadin, Ağrı, Patnos, Malazgirt, Bulanık, Muş, Karlıova, Bingöl, Karakoçan, Dersim, Ergani gibi yerellerde şehir ve kent turları gerçekleştirilecek. İç Anadolu Bölgesinde 9 Nisan’da Sırrı Süreyya Önder ile Çilem Öz’ün konuşmacı olarak katılacağı bir miting düzenlenecek.

BATMAN, HAKKARİ, VAN’DA MERKEZİ MİTİNGLER

11 Nisan’da Batman’da miting düzenlenecek. Mitinge Ahmet Türk, Sırrı Süreyya Önder, Gülcihan Şimşek konuşmacı olarak katılacak. 13 Nisan’da Hakkari-Yüksekova’da, 14 Nisan’da Van’da, Osman Baydemir, Dilek Öcalan, Pervin Buldan, Onur Hamzaoğlu ve Leyla Güven’in katılımı ile gerçekleştirilecek.

30 Mart tarihinde Şırnak’tan start alacak, sırasıyla Silopi, Cizre, Nusaybin, Kızıltepe, Ceylanpınar, Viranşehir, Siverek, Hilvan, Urfa, Suruç, Birecik ilçeleri 2 Nisan tarihlerine kadar konvoylar eşliğinde gezilecek. 5-7 Nisan’da Çınar, Bismil, Silvan, Beşiri, Kurtalan, Siirt, Bitlis, Tatvan, Güroymak kentlerindeki turlarla çalışma, o bölge de tamamlanacak.

Program, 15 Nisan tarihindeki Diyarbakır Programı finali ile noktalanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.