HDP dokunulmazlıkları halkla birlikte tartışıyor

HDP dokunulmazlıkları halkla birlikte tartışıyor

Milletvekillerinin dokunulmazlıklarına ilişkin HDP'nin halkla buluşmalarının ilki Adana'da yapıldı. HDP İl Örgütü, düzenlediği "Demokratik Siyaset Buluşmaları" toplantısına çık sayıda partili katıldı.

HDP Adana İl Örgütü, milletvekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılmak istenmesine dönük düzenlediği "Demokratik Siyaset Buluşmaları" toplantısında halkla bir araya geldi. Seyhan Kültür Merkezi'nde yapılan buluşmaya yüzlerce kişi katıldı. Toplantıya, HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Diyarbakır Milletvekili Nimettullah Erdoğmuş, HDP MYK Üyesi Ali Kenanoğlu ve PM Üyesi Hatica Kavran katıldı. Toplantıda vekiller tarafından bazı değenlerdirmeler yapıldı.

Açılış konuşmasını yapan HDP PM Üyesi Hatice Kavran, HDP'ye yönelik saldırının ilki Adana İl Binasına yapılan bombalı saldırı ile başladığını belirtirken, HDP MYK üyesi Ali Kenanoğlu da "Biz demokratik siyaseti savunmaya devam ediyoruz. Biz demokratik siyaseti savunduğumuz için şuan buradayız. Bu darbe sürecine karşı durup, mücadele etmemiz gerekir. Bu darbe sürecine karşı tüm halk olarak mücadele etmemiz gerekir" dedi.

Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş ise, HDP'nin Meclis'te yer alan 4 parti arasında olduğunu ve toplumun tüm kesimlerini içinde barındırdığını akaydetti.

Son olarak konuşan Milletvekili Meral Danış Beştaş ise, darbe sürecine karşı bir araya geldiklerini söyledi. 1 Kasım seçimlerinde darbe yapıldığını ifade eden Beştaş, Türkiye tarihinde ilk kez tüm halkları içinde barındıran HDP'yi Meclis'ten bir darbe ile atıp, halk iradesini yok sayılmak istendiğini vurguladı. 

Toplantı soru ve cevap bölümü ile son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.