HDP: Dokunulmazlık hamlesi provokasyondur

HDP: Dokunulmazlık hamlesi provokasyondur

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, dokunulmazlık fezlekelerinin Meclis'e sunulmasını, “HDP'yi Meclis dışında bırakmaya yönelik girişimin devamı” olduğunu belirterek, “provokasyon” olarak nitelendirdi.

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, DTK Eşbaşkanı Selma Irmak, HDK Eşsözcüsü Ertuğrul Kürkçü ve İmralı Heyeti sözcüsü Sırrı Süreyya Önder hakkında hazırlanan fezlekeler Meclis Başkanlığı'na gönderildi.

Fezlekelerin Meclis'e sevk edilmesine tepki gösteren HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, yargılanmaktan ya da hesap vermekten korkmadıklarını belirterek, “Biz halkın bu kadar ağır bir bedel ödediği bir ortamda milletvekillerinin dokunulmazlığa sığınmasını doğru bulmuyoruz. Ancak burada bir ayrımcılık yapılıyor. Kaldırılacaksa bütün milletvekillerin dokunulmazlıkları kaldırılsın. Biz destek vermeye hazırız” dedi. 

'HDP Meclis dışı bırakılmaya çalışılıyor'

Bilgen, dokunulmazlıklarla kurum temsilcilerinin hedef alınmasının da girişimin niyetini ortaya koyduğunu ifade ederek, “Burada DTK’nın özyönetimlerle ilgili ortaya koyduğu siyasi iradeye karşı alınmış bir tavır var” dedi. Bilgen, girişimin 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde HDP’yi Meclis dışında bırakmaya yönelik hamlenin devamı olduğunu da dile getirerek, şunları aktardı: “O zaman bunu başaramadılar, bütün saldırılarına rağmen biz barajı aşarak Meclis'e girdik. Şimdi bu tür yöntemlerle halkın iradesini hiçe saymaya ve HDP’yi Meclis dışında bırakmaya çalışıyorlar.” 

Bilgen, HDP’nin Meclis'ten çekilmeye zorlandığını ve bununla belki bir erken seçim, belki de HDP’siz bir ortamda başkanlık sisteminin geçirilmeye çalışıldığını kaydederek, “Bu açık bir provokasyondur” diye belirtti. 

Bilgen, Pazar günü yapacakları MYK toplantısında da konuyu geniş bir şekilde ele alacaklarını ve parti olarak tutumlarını daha açık bir şekilde netleştireceklerini söyledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.