HDP-DBP ilçe örgütleri ve belediyeden Yüksekova açıklaması

HDP-DBP ilçe örgütleri ve belediyeden Yüksekova açıklaması

Sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırıldığı Yüksekova için HDP-DBP ilçe örgütleri ile Yüksekova Belediyesi tarafından açıklama yapıldı.

YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA – Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 13 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı kısmen kaldırılırken, HDP-DBP ilçe örgütleri ve Yüksekova Belediyesi tarafından ortak açıklama yapıldı.

7 mahallede birçok evin kullanılamaz hale getirildiğinin belirtildiği açıklamada, “Halkın başka illerden evlerine dönüşü adeta kabusa çevrilmiştir. Güvenlik güçleri tarafından keyfi olarak GBT soruşturması, araç araması ve üst aramasının yapılması, yollarda araç kuyruklarının oluşturulması halkı zor duruma düşürmüştür” denildi.

HDP-DBP ve bölge belediyelerinin katkıları ile binlerce kişinin yemek ve su ihtiyacının karşılandığının belirtildiği açıklamada, “Belediyemizde halkımıza yardımcı olmak için halkla ilişkiler masası kurulmuştur. Ayrıca evleri zarar gören vatandaşlarımızın  zarar-ziyan tespitlerini yapmak için bölgeden gelen teknik elemanlar görev yapmaktadır. Hukuki boyutu ile ilgili bölge baroları tarafından Awaşin Parkı’nda kriz masası kurulmuş olup, halkın hukuki sorunları ilgilenilmektedir. Sağlık hizmetleri için sağlık komisyonumuz kurularak hizmete başlamıştır” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada irtibat telefonları 0438 351 40 11 ve 0531 600 30 77 (Hukuk komisyonu) şeklinde paylaşıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.