HDP Çukurca'da kongreye gitti

HDP Çukurca'da kongreye gitti

HDP Çukur’da ikinci Olağanüstü kongresi yapıldı. Kongrede ilçe beş başkanlığına İmadettin Derin ve Lahice Yaşlı getirildi.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Çukurca İlçe Başkanlığı’nda yapılan kongreye HDP İl Eş Başkanları Metin Besi ve Evin Konur ile Hakkari Belediye Eş Başkanı Fatma Yıldız, Çukurca Belediye Eş Başkanları Servet Tunç ve Hilal Duman ile parti yöneticileri katıldı.

Saygı duruşunu ile başlayan kongrenin divan başkanlığına Çukurca Belediye Eş Başkanları Servet Tunç, kongreye katılan partililere teşekkür ederek gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Çukurca ilçe merkezi ve köylerinde yaşanan fiili duruma değinen Tunç, şunları söyledi: “Bize siz tarlalarınıza gidemezsiniz diyorlar. Hayvanlarınızı otlatamazsınız diyorlar. Sizler evlerinizde birere mahkum gibi yaşayacaksınız diyorlar. Çukurca ve köyleri zaten hapis gibi. Evlerimizden çıkamıyoruz. Her tarafımız güvenlik güçleri tarafından kapatılmış. Biz buradan tekrar söylüyoruz. Biz bu politikaları kabul etmiyoruz. Bizler bu uğurda çok bedel verdik. Böylesi uygulamalar devam ettiği müddetçe mücadele etmeye devam edeceğiz”

Tunç’tan sonra açıklama yapan HDP İl Eş Başkanı Metin Besi de kongrelerin yenilik olduğunu belirterek, yeni seçilecek olan yönetimin içinde bulunulan zorlu sürecin üstesinde gelebileceğine inandıklarını söyledi.

Sokağa çıkma yasakları, milletvekili dokunulmazlıkları ve çatışma süreci nedeniyle zorlu bir süreç içinde olduklarını anlatan Besi, Kürtlerin bu zorlu sürecin üstesinden geleceğini kaydetti.

Besi, Yüksekova, Şırnak ve Nusaybin’de devam eden sokağa çıkma yasakları nedeniyle hükümeti sert bir dille eleştirdi.

Konuşmaların ardından tek liste ile girilen seçimlerde HDP Çukurca İlçe Eş Başkanlığına İmadettin Derin ve Lahice Yaşlı getirildi.

İlçe yönetimine ise Dıldar Kara, Suphi Çetinkaya, Ramazan Yılmaz, Zeynep Ertunç ve İsmet Döner seçildi.

2-819.jpg

1-20160507173601.jpg

3-544.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.