HDP: Cizre’de ateş altında kalanlar için güvence alındı

HDP: Cizre’de ateş altında kalanlar için güvence alındı

Cizre’de sivillere ateş açılmasının ardından İçişleri Bakanlığı’na giden HDP, Milletvekili Sarıyıldız ve beraberindekiler için güvence alındığını açıkladı.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde süren sokağa çıkma yasaklarında hayatını kaybeden ve yaralıları almak üzere giden ve aralarında HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ile imc tv kameramanı Refik Tekin’in de bulunduğu gruba ateş açılmış ve çok sayıda kişinin yaralanmıştı. Konuya ilişkin HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın da acil çağrıda bulunmasının ardından İçişleri Bakanlığı’na giden HDP Grup Başkanvekili Sayın İdris Baluken ile Milletvekilleri Osman Baydemir, Ayşe Acar Başaran, Dengir Mir Mehmet Fırat, Hüda Kaya ve İbrahim Ayhan’dan oluşan heyet İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk ile görüştü.

Görüşme sonrası yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Cizre’de yaşananlarla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı’na giden heyetimiz, İçişleri Bakan Yardımcısı Sayın Sebahattin Öztürk ile görüşmüştür. Görüşmede Bakan Yardımcısı heyetimize aralarında milletvekilimiz Sayın Faysal Sarıyıldız, Cizre Belediye Eşbaşkanı Sayın Kadir Konuk ve üçü yaralı 7 sivilin bulunduğu grubun oldukları yerlerden alınması ve güvenli bir yere nakilleri konusunda bir saat içinde gerekli girişimlerin yapılacağının güvencesini vermiştir. Heyetimiz gelişmeleri takip etmektedir ve sorun çözülünceye kadar Bakanlıktaki bekleyişini sürdürecektir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.