HDP binasına saldırı protesto edildi

HDP binasına saldırı protesto edildi

“Saldırının arkasında bulunan, bu işi organize eden karanlık güçler açığa çıkana kadar bunun takipçisi olacağız.”

Adana’nın merkez Seyhan ilçesindeki Cemal Gürsel Caddesi üzerinde bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) İl Örgütleri’nin ortak kullandığı binaya düzenlenen saldırı protesto edildi.

Saldırı ile ilgili dün akşamüstü HDP İl binasına 200 metre uzaktaki İnönü Parkında basın açıklaması yapmak isteyen HDP ve Yeşil Sol Parti üyelerinin parti binasından çıkmasına polis izin vermedi. Emniyet engellemenin gerekçesi olarak yürütülen soruşturmayı ve güvenlik gerekçesini ileri sürdü.

“Organize edilenler açığa çıkana dek takipçisiyiz”

MA’nın haberine göre, basın açıklaması, parti binasının karşısında yapıldı.

Açıklamada konuşan Yeşil Sol Parti Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, zanlının akşam saatlerinde bir etkinliğin gerçekleşeceği HDP Seyhan İlçe binasının bulunduğu caddede yakalandığını aktardı.

Olay yerinde saldırganı tanıyan iki kişinin de bulunduğunu söyleyen Hatimoğulları, üç kişinin birlikte hareket ediyor olması nedeni ile yapılan saldırı girişiminin, örgütlü bir şekilde yapıldığı şüphesini uyandırdığını dile getirdi.

Soruşturma ile ilgili kendilerine açıklanmış bir bilgi olmadığını paylaşan Hatimoğulları, “Gözaltında olan iki kadın ve bunu arkasında bulunan, bu işi organize eden karanlık güçler açığa çıkana kadar bunun takipçisi olacağız” dedi.

“Üstünü örtmeye kalkmayın”

Adana Valiliği'nin, şahsın akli dengesinin yerinde olmadığını iddia ettiğini belirten Hatimoğulları, şunları söyledi:

“Yarın ‘bu bir meczuptu, akli melekeleri yerinde değildir’ demesinler. Akli melekelerinin yerinde olduğuna, ‘seni kim gönderdi?’ diye sorduğumuzda ‘beni devlet gönderdi’ dediğine bizzat şahit olduk. Sakın ola bu işi geçmiş dönemde olduğu gibi üstünü örtmeye kalkmayın. Bu olayı da meczup, ön kapıdan girdirip arka kapıdan çıkarmaya çalışırsanız bu işten Adana Valisi ve hükümet bu işin altında kalır. Aydınlığa kavuşmazsa bizi yakmaya çalışanlar bunlar demektir. Bu karanlık güçlere karşı daha fazla birleşelim.”

Ne olmuştu?

HDP ve Yeşil Sol Parti'nin Adana'da ortak kullandıkları merkez Seyhan ilçesindeki Cemal Gürsel Caddesi üzerinde bulunan binanın giriş kapısına, dün kimliği belirsiz bir kadın 3 pet şişe içerisinde patlayıcı ve yanıcı madde bıraktı.

Sabah saat 10.00 sıralarında kapının önüne gelerek pet şişeleri bırakan kadının fark edilmesiyle polise haber verildi. Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri, pet şişe içerisindeki sıvının yanıcı ve patlayıcı olduğunu tespit etti.

Olay yerinde polisin incelemeleri sürerken, partililer ise kadını arama çalışmaları başlattı. Saldırı girişiminde bulunan kadın, yanında bulunan başka bir kadınla birlikte Abidin Paşa Caddesi'nde bir otobüs durağında partililerce yakalandı.

Yakalanan kadının, HDP'lilere  "Siz kimsiniz beni polisler gönderdi. Sizi kim gönderdi" dedi.

Yeşil Sol Parti Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları'nın saldırganlara tepki gösterdi. Hatimoğulları, "Tüm Türkiye bunun takipçisi, bu işin peşini bırakmayacağız" sözlerine, polis "Bu kadar abartmayın" diye yanıt verdi.

Olayla ilgili iki kadın gözaltında. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.