HDP Bağdat saldırısını lanetledi

HDP Bağdat saldırısını lanetledi

DP, IŞİD'in, Bağdat'ta 200'den fazla sivilin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıyı lanetledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), dün Bağdat'ta DAİŞ' in gerçekleştirdiği saldırı sonucu çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 200'ü aşkın sivilin katledildiği saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HDP'den yapılan açıklama şu şekilde:

"Bağdat'ta IŞİD çetelerinin gerçekleştirdiği saldırı sonucu çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 200'ü aşkın sivilin katledilmiş olmasını büyük bir üzüntü ve öfkeyle karşılıyoruz.

Yaşamını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılara acil şifalar ve Irak halklarına başsağlığı diliyoruz.

İnsanlık için ağır bir tehdit olmaya devam eden IŞİD'in daha önce dünyanın birçok ülkesinin birçok kentinde sivillere yönelik insanlık dışı katliamlar gerçekleştirmiş olması gerçeği, IŞİD ile mücadelenin sadece Ortadoğu halklarının meselesi olmadığının çok açık göstergesidir. Uzak Asya'dan Amerika'ya kadar geniş bir coğrafyada destek bulan bu küresel çeteye, destekleyicisi olan siyasal iktidarlara ve odaklara yönelik daha düzenli ve kararlı bir işbirliğine ihtiyaç olduğu açıktır.

IŞİD'in örgütlenmesi, yarattığı acılar ve yıkım halkların bu barbarlık karşısındaki dayanışma azmi ve mücadelesi ile aşılacaktır. AKP-Saray iktidarının, Suudi Arabistan ve Katar şeyhlerinin IŞİD ve benzeri çeteleri besleyen politikalarına rağmen, bu barbarlık örgütlerinin Rojava Kürdistanı’nda ve başta Şengal olmak üzere Irak Kürdistanı'nda geriletilmesi insanlık adına önemli bir kazanımıdır. 

Bağdat Katliamı, bölge halkları ve uluslararası toplum açısından uyarıcı ve insanlık düşmanı bir eylem daha olmuştur. Irak halkları ile dayanışmak, yaralarımızı birlikte sarmak ve mücadele cephesini ortaklaştırmak bugünün en önemli görevlerinden birisidir. Irak halklarının acısını bir kez daha paylaşıyor, mübarek Ramazan günlerinde yapılan bu insanlık düşmanı saldırıyı en sert biçimde lanetliyoruz.

IŞİD ve diğer barbarlık çetelerini besleyen siyasal odaklara karşı mücadelemizden asla geri adım atmayacağımızı bu vesileyle bir kez daha vurguluyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.