HDP, açığa alınan KESK’liler için Meclis Araştırması istedi

HDP, açığa alınan KESK’liler için Meclis Araştırması istedi

HDP, darbe girişiminin ardından hedef haline gelen ve haklarında onlarca soruşturma açılan KESK üyesi 300 kişinin, Cemaatle ilişkili olduğu gerekçesiyle açığa alınmasına dair Meclis Araştırması istedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan, 15 Temmuz darbe girişimi ardından kamuda başlatılan operasyonlar kapsamında, Gülen Cemaati’yle hiçbir alakası olmayan Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) üyelerinin de açığa alınmasına dair Meclis Araştırması istedi.

“Muhalifler tasfiye edilmek isteniyor”

Meclis Başkanlığı’na araştırma önergesi veren Ayhan, gerekçesinde “15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişiminden bu yana yaklaşık 70 bin kamu çalışanı açığa alınmıştır. Basında ve kamuoyunda kamu çalışanlarının açığa alınmasında bazı hukuksuzluklar yaşandığı, mesnetsiz ihbarların değerlendirilmeden işlem yapıldığı, darbe girişimi sonrası ilan edilen OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile muhalif kesimlerin tasfiye edilmek istendiği iddia edilmektedir” ifadelerine yer verdi.

“Açığa alınan muhalif sayısı her geçen gün artıyor”

Açığa alınanlar arasında, kamudaki Cemaat yapılanmasına sürekli karşı çıkan, eleştiren, bu karşı çıkış ve eleştiriler yüzünden soruşturma ve cezalarla karşılaşan KESK üyesi 300 civarında emekçinin bulunduğu bilgisini veren Ayhan, bu sayının her geçen gün arttığını belirtti.

Ayhan, gerekçede şu ifadelere yer verdi:

“KESK üyeleri ve ülkede süren savaşın son bulması için imza veren Barış İçin Akademisyenler grubu üyelerinin darbecilikle suçlananlar ile birlikte anılması kamuoyunun vicdanını zedelemektedir.15 Temmuz sonrası başlayan ve devam eden bu furyanın bir ‘cadı avına’ dönüşmesi konusu kamuoyunda endişe ile karşılanmaktadır.

“Bu anlamda basında ve kamuoyunda yer alan bu iddiaları araştırarak, kamuoyunu bilgilendirmek, haksız yere görevden alınanların tespit edilerek mağduriyetlerinin giderilmesini sağlamak amacıyla Meclis Araştırması açılmasını arz ve teklif ederim.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.