HDP: 2016 mücadele yılı olacak

HDP: 2016 mücadele yılı olacak

Yeni yıl mesajı yayınlayan HDP Eş Başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ, “2016’yı insanlık değerleri, evrensel ve tarihsel haklar, eşitlik, demokrasi ve özgürlük mücadelesi için başarılı adımlar atılacağı bir yıl yapacağız” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, yeni yıl mesajı yayınladı.

Eş Başkanların mesajı şöyle:

“2015 yılının son 6 ayı, özellikle 7 Haziran seçimlerinden sonrası, Türkiye halkları için yeniden acıların yaşandığı, adalet, özgürlük, demokrasi ve barış mücadelesi açısından son derece vahim gelişmelerin ardı ardına görüldüğü bir yıl oldu. Ne yazık ki, demokrasi ve özgürlük mücadelesinin kazanılması doğrultusunda demokratik siyaset olanaklarının daraldığı bir dönem yaşandı.

“2016’ya 3 ilçemizde sokağa çıkma yasaklarının devam ettiği, yüzlerce insanımızın öldüğü, 16 Belediye Eşbaşkanımızın, gazetecilerin ve binlerce siyasi tutuklunun cezaevlerinde olduğu koşullarda giriyoruz. 2015 yılında kaybettiklerimizi hafızalarımızda, kalplerimizde yaşatacağız.

“Ortadoğu’da, Irak ve Suriye’de iç savaşın yükselerek devam ettiği 2015’te yaşanan tüm olumsuzluklara karşı, Rojava’da, Şengal’de, Kobanê, Cizîrê ve Efrîn Kantonlarında IŞİD barbarlığına karşı tarihsel direniş örnekleri geliştirildi, başarılar elde edildi.

“Tüm olumsuzluklara rağmen demokrasi, özgürlük, barış ve adalet, eşitlik alanlarında, Saray ve AKP iktidarının ağır saldırılarına ve zulmüne rağmen mücadelenin ve direnişin sürdüğü bir yılı geride bırakıyoruz.

“Umutluyuz, direngeniz, kararlıyız. 2016’yı insanlık değerleri, evrensel ve tarihsel haklar, eşitlik, demokrasi ve özgürlük mücadelesi için başarılı adımlar atılacağı bir yıl yapacağız. Daha fazla demokrasi ve özgürlük elde etmek, iktidar blokunun her gün yaşattığı hukuksuzlukları önlemek, çözüm ve barış mücadelesini geliştirmek, eşitlik ve emekten yana güçlü bir mücadeleyi sürdürmek için partimizin ve tüm kurumlarının örgütlülüğünü artırmak gerektiğini biliyoruz.

“2016 yılının, demokrasi, barış, emek, özgürlük ve eşitlik güçlerinin birlikteliğinin gelişeceği; halkların adalet taleplerine ulaşılacağı bir yıl olması için hep birlikte mücadele edelim.

“Bu duygularla 2016 yılının tüm halklar ve inançlar, emekçiler, ezilenler, emekliler, kadınlar ve gençler için sağlıklı, başarılı ve toplumsal adalet yönünde kazanımların elde edileceği umut dolu bir yıl olmasını diliyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.