HDP 110 imza için harekete geçti

HDP 110 imza için harekete geçti

HDP, AKP'nin getirdiği 'dokunulmazlık yasasının' iptali için gerekli olan 110 milletvekili imzası için kolları sıvadı. Bugün imzaya açılması beklenen hazırlanan çağrı metni ile başta CHP'liler olmak üzere tüm milletvekillerine çağrı yapılıyor.

AKP'nin 'dokunulmazlıkların kaldırılmasına' dair hazırladığı Anayasa değişikliği teklifi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın onaylamasıyla yürürlüğe girdi. Sürecin başlamasıyla birlikte milletvekilleri hakkında hazırlanan fezleke dosyaları da hızlıca ilgili savcılıklara gönderilmeye başlandı. Değişikliğin ilk günden bu yana demokratik siyaseti tasfiye etmeye dönük olduğunu belirten HDP ise, bu anlamda hukuki mücadelesini sürdürüyor. 

İlk olarak Anayasa'nın 85'inci maddesi kapsamında Anayasa Mahkemesi'ne başvuran HDP, bu kez değişikliğin iptali için gerekli olan 110 imzayı toplamak üzere hazırladığı metni bugün imzaya açacak.

Uzun süredir bu yönlü çalışmasını tamamlayan HDP, Eş Genel Başkanlar ve Grup Başkanvekillerinin ilk imzalarıyla başvuru imzaya açılacak ve 110 milletvekiline ulaşılmaya çalışılacak. 

İmza metninde değişikliğin Cumhurbaşkanının emriyle başlatıldığı da bir kez daha hatırlatılarak, demokratik siyasetin bu yöntemle tasfiye edilmek istendiği vurgulanıyor.

Değişikliğin Anayasa'nın 2, 4, 83 ve 148. maddelerine aykırı olduğundan iptali, kararın uygulanması halinde ise ileride giderilmesi güç ya da olanaksız zararlar oluşacağından iptal davası sonuçlanıncaya değin 'yürürlüğün durdurulması' talep edilecek.

HDP tarafından imza metni bugün açılacak ancak HDP'li 58 milletvekili bulunmasından dolayı gerekli olan 62 imzacı milletvekilinin bulunup bulunmayacağı ise merak konusu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.