HDK bileşenlerinden Yüksekova çağrısı

HDK bileşenlerinden Yüksekova çağrısı

Yüksekova'daki yurttaşlarla dayanışmak amacıyla "Ele düşürmeyelim, el ele verelim" sloganıyla kente gelen HDK bileşenleri, Yüksekova halkıyla dayanışmayı büyütme çağrısında bulundu.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yurttaşların inşa çalışmaları aralıksız sürüyor. Yüksekova halkıyla dayanışmak amacıyla kente gelen Halkların Demokratik Kongresi (HDK) bileşenleri bir dizi incelemelerin ardından "Gever halkı ile el ele vermeliyiz. Türkiye halkları Gever ile dayanışmayı büyütmeli" çağrısında bulundu. 

Dicle Haber Ajansı'nın haberine göre, HDK bileşenleri arasında yer alan Devrimci Parti Başkanı Ufuk Göllü, "Türkiye cephesinde mücadeleyi büyütmek, faşist baskılara karşı sessiz kalmamak gerekir. Türkiye halkı Gever, Nusaybin, Cizre halkıyla dayanışmayı büyütmelidir. Çünkü faşizmin saldırıları hepimize ortak yapılmıştır. Bu açıdan kendisine devrimci demokrat diyen herkes buraya gelip halk ile bir arada olmalıdır" şeklinde konuştu. 

'Her şeye rağmen Gever halkı umudunu yitirmemiş'

Emekçi Hareket Partisi (EHP) Başkan Yardımcısı Fadik Derinyürek, Cizre'den Sur'a Dayanışma Platformu'nun çağrısıyla Yüksekova'ya geldiklerini belirterek, gördükleri manzaranın bir iç savaş halini aratmadığını kaydetti. İnsanların evlerinin ve işyerlerinin yakılıp yıkılmasına rağmen umut ve inançlarını yitirmediklerini dile getiren Derinyürek, halkın mücadelesini yenmenin mümkün olmayacağını kaydetti. 

Sosyalist Demokrat Partisi (SODAP) Temsilcisi Ersin Çatalkaya ise, "Burada bir tehcir politikası da uygulanmaya çalışıyor. Ama biz dayanışacağız, direneceğiz ve kazanacağız" dedi. 

Yüksekova'ya "Ele düşürmeyelim el ele verelim" şiarıyla geldiklerini kaydeden HDK Yürütme Kurulu Üyesi Benazir Coşkun da, alevi örgütlerinin de 2 Temmuz tarihinden sonra Yüksekova'da olacaklarını belirterek, "Biz bundan sonra koordinasyon olarak burada yaşanan vahşete ve bütün bu yıkıma karşı duracağız. Kürdistan ve Türkiye halkını ortak bir mücadele yürütmeye davet edeceğiz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.