Hayvanların mahsur kaldığı Galeria Sitesi’nin yıkımı, tepkiler üzerine durduruldu

Hayvanların mahsur kaldığı Galeria Sitesi’nin yıkımı, tepkiler üzerine durduruldu

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, depremden etkilenen Galeria Sitesi'nde devam eden yıkım çalışmalarının içeride bir kedinin olduğunun tespit edilmesi üzerine durdurulduğu belirtildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesi koordinasyonuyla kentte merkez Sur, Yenişehir ve Bağlar ilçelerinde ilk etapta ağır hasarlı 35 yapının yıkımı için başlatılan çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda merkez Yenişehir ilçesinde bulunan Galeria Sitesi'nde arama kurtarma çalışmalarının tamamlanmasının ardından yıkım başladı. Sitenin yıkımına, içeride hayvanların mahsur kalması nedeniyle ara verildi. 

Valilikten yapılan açıklamada, depremden etkilenen Galeria Sitesi'nde devam eden yıkım çalışmalarının, içeride bir kedinin olduğunun tespit edilmesi üzerine durdurulduğu belirtildi. AFAD ve itfaiye ekiplerinin kedinin kurtarılması için kontrollü bir şekilde çalışma başlattığı kaydedilen açıklamada, "Kurtarma çalışmalarının tamamlanmasının ardından yıkım çalışmaları devam edecektir" ifadeleri kullanıldı.

Ağır hasar alan binanın içerisinde hayvanların mahsur kalmasına rağmen yıkıma başlanması, büyük tepki çekmişti. Sosyal medyada birçok kullanıcı, yıkımın hayvanların kurtarılmasının ardından devam etmesi talebinde bulunmuştu. 

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.