'Hayvanlar İçin Evinizin Önüne Bir Kap Su Koyun'

'Hayvanlar İçin Evinizin Önüne Bir Kap Su Koyun'

HAYVAN Hakları Federasyonu (HAYTAP) Yönetim Kurulu Başkanı Nesrin Çıtırık, sokak ve yaban hayvanlarının sıcak yaz günlerini rahat geçirmesi için, duyarlı kişileri evlerinin önüne bir kap su koymaya çağırdı.

Sıcak havanın birçok kentte kendini hissettirmeye başladığını belirten Nesrin Çıtırık, hayvanlarında insanlar gibi güneşten etkilendiğinin unutulmaması gerektiğini söyledi. Çıtırık, "Biz nasıl sıcak havadan olumsuz etkileniyorsak, hayvanlar da aynı şekilde etkileniyor. Evinizin önüne koyacağınız bir kap suyla bir çok hayvanın hayatını kurtarabilirsiniz" dedi.

Çıtırık, sıcak havalarda hayvanlardaki su kaybının sorun olduğunu belirtirken herkesi birkaç hayvanın canını kurtarmaya çağırdığını söyledi. HAYTAP Yönetim Kurulu Başkanı Nesrin Çıtırık, şöyle dedi:

"Belediye, orman müdürlükleri, ilgili kurum ve kuruluşların kent merkezlerinde yaşayanların başıboş hayvanların dışında yabani hayvanlar için de daha fazla su yalakları yapmalarını istiyoruz. Hayvanların yaz aylarını biraz olsun rahat geçirmeleri sağlanmalı. Bunun için vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyoruz. Unutmayınız ki, su her canlı için yaşamdır. Hayvanlar su kaybettiği zaman perişan oluyor. Suluklarına gün içinde mutlaka taze su konulmalı. Hayvanların vücutları terlemez, sadece ayaklarının altından terlerler. Özellikle köpekler balkonda veya otomobil içinde kesinlikle tutulmamalıdır. Çünkü hayvanı bıraktığınız zaman gölge olan balkona daha sonra güneş vurabilir. Hayvanınızı mutlaka güvende olduğunu düşündüğünüz bir alana bırakın."

'Hayvanlar İçin Evinizin Önüne Bir Kap Su Koyun'

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.