Hayvanlar için denize girdiler

Hayvanlar için denize girdiler

Aydın'ın Didim ilçesinde ikamet eden İngilizler ile Didim Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi tarafından organize edilen etkinlikte, vatandaşlar sokak hayvanlarına bağış toplamak amacıyla denize girdi.

Altınkum Yalı caddesinde gerçekleştirilen etkinliğe, ilçede ikamet eden ve Sokak Hayvanları Barınağı gönüllüsü İngilizler ile bazı Didimli vatandaşlar katıldı. Etkinlik öncesinde sokak hayvanları için bağış toplandı, çekiliş için ücretli bilet dağıtıldı.

Etkinliğe katılan yabancılar giydikleri hayvan figürü kıyafetleriyle köpek denize girerek yaklaşık yarım saat soğuk suda durdu. Güneşli havada gerçekleşen etkinlikte denize giren İngilizler, etkinliğe katılan vatandaşlardan büyük alkış aldı.

Didim Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi Sorumlusu Bayram Maden, "İlçemizde yaşayan İngiliz vatandaşlarımız 15 yıldır gönüllü olarak barınağımızdaki sokak hayvanlarına mama, ilaç gibi her şekilde yardımda bulunuyor onları gezdiriyorlar. İhtiyaçlarında sürekli yanımızdalar. Bu etkinlikte birikecek bağışlar tekrardan barınağımıza mama ve ilaç olarak geri dönecek” dedi.

Didim Hayvan Dostları Derneği Sekreteri Gill Erer, sahipsiz sokak hayvanları için bu faaliyeti her yıl düzenlediklerini belirterek, “Etkinliğimize katılmak isteyenler bizlere bağışta bulundu. Toplanan bağışlar da barınağa teslim edilecek” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.