Haydarpaşa'da kitap günleri

Haydarpaşa'da kitap günleri

Kadıköy Belediyesi tarafından 8 yıldır düzenlenen Kitap Günleri bu yıl, iktidarın ranta açmaya çalıştığını tarihi Haydarpaşa Garı'nda yapılıyor. Kitap Günleri 112 yayın evinin katılımıyla 5 Haziran'a kadar sürecek.

Kadıköy Belediyesi'nin her yıl düzenlediği kitap günlerini bu yıl İstanbul'un tarihi simgelerinden biri olan ve rant açılmak istenen Haydarpaşa Gar'ında düzenleniyor. 112 yayın evinin katıldığı 600 civarında yazarın imza günü etkinliğinin olduğu fuarda kitapseverler eski vagonların içinde kitap okunma fırsatı da buluyor. 

'Edebiyatla tarihi buluşturmak istedik'

Kadıköy Belediyesi basın yayın danışmanı Leyla Alp (41), bu yıl 8'inci düzenlenen Kadıköy Kitap Günlerinin Haydarpaşa Garı'nda olmasının özel bir sebebinin olduğu belirterek, "Haydarpaşa ve çevresi satılmak isteniyor bununla ilgili davalar ve kampanyalar devam ediyor" dedi. Alp, hem kamu alanlarının özelleştirilmesine engel olmak için hem de hem de Haydarpaşa gibi tarihi bir öneme sahip olan bir yerin özüne uygun gar olarak kalması için fuar alanı için burayı tercih ettiklerini belirtti. Alp, bir diğer amaçlarının da edebiyatı ve tarihi buluşturmak istediklerini söyledi.

'Kitap okumak yolculuk değil midir?'

Şair ve yazar Sezai Sarıoğlu da, Haydarpaşa'da her şeye rağmen bir kitap fuarının düzenleniyor oluşunun önemli olduğunu vurguladı. Haydarpaşa'da fuar yapılıyor oluşuna ise tarih ve güncellik açısından değil Kadıköy'ün kendi tarihi açısından da önemli olduğuna dikkat çeken Sarıoğlu, "Burada endüstriyel tasarım yok, bir tarih var" dedi. Kitap okumanın barışa, özgürlüğe, adalete bir yolculuk olduğunu söyleyerek Sezai Sarıoğlu, trenlerin de bir yolculuk imgesi olduğunu belirtti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.