Hayatını kaybeden madencilerin sayısı 292′ye çıktı

Hayatını kaybeden madencilerin sayısı 292′ye çıktı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma’da facianın meydana geldiği maden ocağında 8 işçinin daha cesedine ulaşıldığını bildirdi.

Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, madendeki aramanın aralıksız sürdüğünü söyledi.

Yangın söndürme faaliyetlerinin tamamlanmasıyla işçilere daha hızlı ulaşmanın mümkün olabildiğini söyleyen Taner Yıldız, şöyle konuştu:

“Yangın söndürme faaliyetleri bittikten sonra önemli ölçüde rahatlayacağımızı ve işçilere daha hızlı ulaşacağımızı söylemiştik. Hamdolsun söylediğimiz gibi oldu, mahçup olmadık. İki blok var, birincisinde 8 işçimiz tespit edildi. Onlar şimdi dışarı alınıyor. Mesafe 2 kilometre civarında. Dolayısıyla biraz sürecek. İnşallah kazasız belasız kurtarma ekipleri onları çıkarırsa o bölüme geçecekler.”

Çalışmaların kesintisiz sürdüğünü ifade eden Yıldız, “Sabah 4-5-6 hızlıca bu işi yapmamız lazım. Buradan Akhisar’daki hastaneye geçiyor. Gece gündüz demeden uğraşıyoruz, ailelerimizin o halini görünce nasıl kayıtsız kalacaksın, bütün arkadaşlarımız da öyle davranıyor çalışanlar ailelerin o yapısını görüyorlar orada uğraşmaktan başka gayret etmekten başka bize bir şey kalmıyor” dedi.

Bakan Yıldız, madende kalan işçi sayısı konusunda somut açıklamayı da ilerleyen saatlerde yapacaklarına işaret etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum