Havalimanı saldırıya uğradı

Havalimanı saldırıya uğradı

Pakistan'ın Karaçi kentindeki Cinnah Uluslararası Havalimanı'na silahlı saldırı düzenlendi.

Cinnah Havalimanı'na gelen silahlı kişiler, el bombaları ve otomatik silahlarla saldırı düzenledi. Edinilen bilgiye göre, silahlı bir grup TSİ 22.00 sularında Cinnah Uluslararası Havalimanı'nı bastı. Etrafa rastgele ateş açılırken, bir grup saldırgan terminalin içine sızmayı başardı. Bölgeye çok sayıda askeri birlik sevk edildi. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada çoğu güvenlik görevlisi 23 kişi hayatını kaybetti. 18 kişi de yaralandı. 

Ağır silahlar taşıyan saldırganların patlayıcı düzenek bulunan ceketler giydiği, saldırganlardan birinin üzerinde bulunan patlayıcının ise infilak ettiği belirtildi. 

Yaklaşık 4 saat süren çatışmalar sırasında 10 kişi oldukları belirtilen saldırganların tamamının öldürüldüğü belirtildi. 

THY UÇAĞI SİVAS YAKINLARINDAN DÖNDÜ

Öte yandan THY'nin İstanbul -Karaçi seferini yapan uçağı da terör saldırısı sonrası uçuşların askıya alınması nedeniyle kalkıştan bir süre sonra geri döndü. Alınan bilgiye göre, Atatürk Havalimanı'ndan saat 21.00'de kalkan "TK708" sefer sayılı uçak, Karaçi'deki Cinnah Uluslararası Havalimanı'na düzenlenen silahlı saldırı sonrası uçuşların askıya alınması nedeniyle, Sivas civarındayken dönüş yaptı. Uçak, Atatürk Havalimanı'na sorunsuz şekilde indi. Yolculardan talepte bulunanlar, otellere yerleştirildi. 
Öte yandan, Karaçi'den İstanbul'a saat 05.40'ta yapılması planlanan seferin de iptal edildiği belirtildi.

AJANSLAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.