Hatso'dan 'Soma' Açıklaması

Hatso'dan 'Soma' Açıklaması

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) Başkanı Servet Taş, Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasıyla ilgili bir açıklama yaptı.

HAKKARİ - Hakkari Ticaret Ve Sanayi Odası (HATSO) Başkanı Servet Taş, Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasıyla ilgili bir açıklama yaptı.

HATSO hizmet binasında bir açıklama yapan Servet Taş, Soma ilçesindeki bir maden ocağında meydana gelen patlama sonucu yapılan son açıklamalara göre içinde Hakkarili Emrullah Armut'un da bulunduğu 282 işçinin hayatını kaybettiğini belirtti. Çok sayıda yaralanmaya ve halen çok sayıda işçinin toprak altında kalmasına yol açan kömür madeni kazasının tüm Türkiye'yi yasa boğduğunu ifade eden Taş, "Tüm ülkemiz için büyük bir acıya sebep olan Soma'daki maden kazasında halen yeraltında bulunan işçilerimizin kurtarılmasını ve ailelerine sağ salim teslim edilmesini ümit ediyoruz. Maden faciasında ölen vatandaşlarımıza Yüce Allahtan rahmet, ailelerine de başsağlığı ve yaralı işçilere de acil şifalar diliyorum. Soma ilçesinde meydana gelen maden kazasında kaybettiğimiz canlar itibarıyla Türkiye ve dünya tarihinin en büyük kazalarından birisi ile karşı karşıyayız. Hakkari Ticaret Ve Sanayi Odası olarak büyük bir üzüntü duyuyoruz. Hakkari ilimiz, Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen bu maden kazasında değerli evladı Emrullah Armut'u kaybetmiştir. HATSO olarak kendisine Allah'tan rahmet, kederli ailesine de başsağlığı diliyoruz. Maden kazasında hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine tekrar başsağlığı diliyor, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Halen yerin metrelerce altında kurtarılmayı bekleyen madenci kardeşlerimizden mutlu haber almak en büyük tesellimiz olacaktır. HATSO olarak bir daha böyle kazaların olmamasını temenni ediyor, Türkiye'nin başı sağ olsun diyoruz" dedi.

Basın toplantısında Başkan Yardımcısı Abdurrahman Er ve Meclis Başkanı Nazım Demir de hazır bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.