Hatso Başkanı Taş, Bakan Ala İle Görüştü

Hatso Başkanı Taş, Bakan Ala İle Görüştü

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) Başkanı Servet Taş, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile görüştü.

İçişleri Bakanı Efkan Ala ile görüşen HATSO Başkanı Servet Taş, 2013 yılının Newrozu'ndan beri başlatılan barış ve kardeşlik süreciyle Hakkari ile bölgede huzur ve barış ortamının kendisini gösterdiğini belirtti.

Taş, “Çatışmasızlık nedeniyle insanlarımızın ölmediği, şehit cenazeleri için annelerimizin ağlamadığı bu sürede, bölgede tekrar huzursuzluk mevcuttur. Kalekol inşaatlarının yapılması, Hakkari Çukurca ilçesi yol üzerinde bulunan meskan üst bölgesine askeri birliklerin yerleştirilmesi halkımızda derin bir kaygı uyandırmaktadır. Başlatılan barış ve kardeşlik sürecinin tekrar baltalanmamasını, ölümleri tekrar yaşamak istemiyoruz. Huzur ve refah içerisinde halkımızın hayatlarını idame etmesi hepimizin başta siz hükümet üyelerinin temel prensibi olmalı” dedi.

İçişleri Bakanı Sayın Efkan Ala’nın ise hükümet olarak sonuna kadar sürecin bozulmaması ve huzur ortamının tesisini hedeflediklerini söyleyerek, “Bir tek vatandaşımızın kılına zarar gelmemesi yönünde çaba gösteriyoruz” dediği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.