Hatimoğulları: Barış demekten asla vazgeçmeyeceğiz

Hatimoğulları: Barış demekten asla vazgeçmeyeceğiz

DBP konferansında konuşan HEDEP Eş Genel Başkanları ülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, barış mesajı verdi.

Demokratik Bölgeler Partisi'nin (DBP) Diyarbakır'da düzenlenen konferansında Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HDEDP) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan konuştu.

Hatimoğulları, “Barış mücadelesini sınırları aşa aşa örgütleyeceğiz” mesajı verdi. Bakırhan ise, "Kürt sorunu çözülmeden hiçbir sorun çözülemez" dedi. 
 
MA'nın aktardığına göre Hatimoğulları, "Barış için, özgürlükler için, kardeşlik için, bin bir bedel ödeyerek mücadelesini yürüten değerli Kürt halkı merhaba. Bu konferans gerçekleşirken Türkiye’de işçilerin, emekçilerin ve yoksulların daha da yoksullaştığı bir dönemden geçiyoruz. Bu konferansı gerçekleştirirken Rojava ve Gazze üzerine bombalar yapıyor. Ortadoğu'nun iki kanayan yarası var; Filistin ve Kürdistan. Bu iki sorun çözülmeden Ortadoğu barış yüzü görmeyecek. Bu iki sorunu çözebilecek olan bölgedeki Ortadoğu'nun halklarıdır, bizleriz. Sizlersiniz. Barış mücadelesini sınırları aşa aşa örgütleyeceğiz. Tarih boyunca gün yüzü görmeyen bu coğrafyanın halkları eşit bir zeminde onurlu bir barışı çoktan hak etti. Bunun için çok daha büyük bir cesaret ve inançla akıllarımızı fikirlerimiz birleştirerek, daha büyük bir örgütlenme, tam da barış deme zamanı. Biz barış demekten asla vazgeçmeyeceğiz. Barış diyeceğiz. Barış diyeceğiz" ifadelerini kullandı. 
 
Kürtçe konuşan HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ise, şunları söyledi: "Umarım, kongremiz, barış, kardeşlik ve birliğe vesile olur. DBP bizim direnişimiz geleneğimizin köküdür. DBP fikriyatında birçok şehidin emeği vardır. Biz özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlere büyük bir borcumuz var. Onların emeğine layık olmamız gerekiyor. Bugün herkes bunu kabul etmelidir. Bizim Kurdistanı mücadelemiz büyümeden bizde büyüyemeyiz. DBP ne kadar güçlü olursa HEDEP’de o kadar güçlü olur. Halkın öncülüğü için DBP’nin tarihi bir rolü vardır. Hepimizin amacı DBP’yi büyütmektir. 

'KÜRTLER ÜZERİNDE BASKI VE ZULÜM DEVAM ETTİKÇE HİÇBİR DEVLET HUZUR BULMAZ'

Bugün Ortadoğu’da ağır bir savaş sürüyor. 100 yıldır süren savaşın ve kaosun sebebi sistemin kendisidir. Kürt halkı 100 yıldır, asimilasyon politikaları ve faşizme karşı direniyor. Varlık ve yokluk mücadelesi veriyor. Ulus devletler çözüm olamaz. Çözüm demokratik ve birlikte bir yaşamdır. Ortadoğu’da Kürt sorunu çözülmeden hiçbir sorun çözülmez. Kürtler özgürleşmeden kimse özgürleşmez. Kürtler üzerinde baskı ve zulüm devam ettikçe hiçbir devlet huzur bulmaz. Çözüm demokratik konfederalizmdir. Sayın Öcalan üzerindeki kalkmadan, toplumun üzerindeki karanlık ve tecritte kalkmaz. Kürtlerin dostları ve yol arkadaşları bunu iyi bilmelidir. Sayın Öcalan üzerindeki tecridi kaldırmalıyız. Sadece tecridi kaldırmak yetmez sayın Öcalan’ı özgürleştirmeliyiz. 
 
En büyük ihtiyacımız ulusal birliktir. Kürt halkı her yerde saldırı altındadır, saldırılar varlığımıza yöneliktir. Kürt güçleri toplanmalı ve Kürt halkının varlığına yönelik saldırılara karşı biraraya gelmelidir. Bunun içinde ideolojik mücadelemizi güçlendirmemiz gerekir. Bunun içinde DBP’nin rolü önemlidir. İmha ve asimilasyona karşı paradigmamızı sonuna kadar savunacağız. Kürt halkı statüsünü kazanana kadar mücadelemizi büyüteceğiz. Faşizmin gerilemesi için demokratik ittifakımızı güçlendireceğiz. Bugün kadın hareketi dünyada kadınların sesini yükseltiyor. Kürt kadınları, 'jin, jiyan, azadî' felsefesini dünyaya yayıyor. Kadın arkadaşlarımızı kutluyorum, iyiki varsınız, her zaman var olun." 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum